tiistai 5. elokuuta 2008

Moussemuffinssit



Näissä muffinsseissa on ehdottomasti parhaimman makuinen taikinaosuus, jota olen maistanut. Todella pehmeää ja herkullista. Muffinssit tosin painuvat hieman kuopalle paiston jälkeen, mutta se suotakoon, koska maku on niin taivaallisen hyvä. Kuorrutteeksi näihin pursotin Blå Bandin valmismoussea, jonka vatkasin kevytkerman kanssa. Ja päällä on sitten vielä suklaakuorrutus, vähän niin kuin suklaasuukoissa.
Moussemuffinssit
Muffinssitaikina:
85 g valkosuklaata
2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
110 g voita, pehmennettynä
3 dl (270 g) sokeria
2 munaa
vanilja-aromia
1 ¼ dl ranskankermaa tai smetanaa
1 ¼ dl vettä

Päällinen: (riittää 10-12 muffinssiin.)
2 pussia Blå Band Mango-passionmousse aineksia
2 dl kevytkermaa

Suklaakuorrutus:
300 g suklaata
1 rkl + 2 tl auringonkukkaöljyä

Valmista muffinssit. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita sulatettu suklaa voivaahtoon. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Kääntele taikinaan varovasti puolet kuivista aineista. Sekoita 1 ¼ dl vettä taikinan joukkoon. Lisää loput kuivat aineet. Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina on keskeltäkin kiinteää. Anna muffinssien jäähtyä.

Valmista päällinen. Vaahdota mousseen tulevat ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle korkeat huiput. Laita muffinssit pakastimeen, siksi aikaa, että valmistat suklaakuorrutteen. Niihin muffinsseihin, joihin ei moussea riittänyt, voit laittaa suklaakuorrutteen esim. Nutellasta.

Valmista suklaakuorrutus. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Dippaa pakastimessa olleet muffinit suklaaseen ja laita sen jälkeen jääkaappiin kovettumaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti