maanantai 29. syyskuuta 2008

Caramel pecan cheesecake




Leivonnaisia kondensoidusta maidosta 2/4. Puolet on siis jo käytetty. Halusin kokeilla ohjetta, jossa ei tarvitsisi keitellä säilyketölkkiä 3 tuntia. Tässä ohjeessa maito kuumennetaan mikrossa, täydellä teholla välillä sekoittaen. Lisäksi joukkoon laitetaan hieman voita ja fariinisokeria. Minulla kävi niin, että seos hieman kokkaroitui kuumennettaessa, mutta asia korjaantui, kun seosta vatkasi hetken sähkövatkaimella. Ikävä kyllä täytyy sanoa, että maullisesti parempaa kinuskia tuli 3 tunnin vedessä keittämisellä, vaikka ei tämäkään missään tapauksessa huonoa ollut. Seuraavaksi aion kokeilla kattilassa kuumentamista. Koostumukseltaan tämä ei ole niitä parhaimpia kakkuja. Pohja osiosta tulee melko kovaa verrattuna juustokerrokseen. Maku sen sijaan on todella hyvä. Mukavan erillainen ohje verrattuna Banoffeeseen. Alkuperäinen ohje täältä.


Caramel pecan cheesecake

 

Pohja:

1 ¾ dl (120 g) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 ¼ dl fariinisokeria

1 ½ dl kookoshiutaleita

100 g voita sulatettuna

100 g pekaanipähkinöita, rouhittuna

 

Caramel:

397 g makeutettua kondensoitua maitoa

½ dl fariinisokeria

50 g voita, kuutioituna

 

Päällinen:

400 g tuorejuustoa, pehmennettynä

1 ½ dl sokeria

2 munaa

1 dl kuohukermaa

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja laita leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, fariinisokeri ja kookoshiutaleet kulhossa. Lisää voi ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa! Levitä taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista 10 minuuttia, kunnes pohja tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä

Valmista caramel sekoittamalla kondensoitu maito, fariinisokeri ja voi mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla 3-5 minuuttia sekoittaen välillä. Caramellin tulee olla kiehuvaa. Jos caramellista tulee rakeista, vatkaa sitä sähkövatkaimella. Ripottele pekaanipähkinät esipaistetun pohjan päälle. Levitä kuuma caramel veistä apuna käyttäen pekaanipähkinöiden päälle. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

Valmista päällinen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Lisää munat ja kerma. Laske uunin lämpötila 170 asteeseen. Kaada juustoseos caramellin päälle. Paista 30-35 minuuttia tai kunnes päällinen on kiinteytyt. Jäähdytä kakku ja laita kylmään tekeytymään. 


lauantai 27. syyskuuta 2008

Porkkanamuffinssit





Porkkanat jalostettu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä ohje on jo monessa blogissa kiertänytkin. Tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Ei vedä vertoja Sigridin porkkanakakulle, mutta hyviä ovat silti! Alkuperäinen ohje taitaa olla Pirkan.


Porkkanamuffinssit



 



Taikina:



4-6 (n. 300 g) 
porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)



4 dl vehnäjauhoja



3 dl  sokeria



2 tl  leivinjauhetta



1 1/2 tl  kanelia



3/4 dl 
mantelirouhetta



100 g voita



3 munaa



 



Kuorrutus:



1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa



1 dl  tomusokeria



1 tl vanilliinisokeria










Koristeeksi: lakriströsseleitä

 



1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita
kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.



2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja
porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin.
(Vuoat saa täyttää melko täyteen.)



Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet
muffinit kuorrutuksella. Koristele mielesi mukaan.



Porkkanamuffinit voi myös pakastaa





lauantai 20. syyskuuta 2008

Banoffee



Nyt minäkin sain käsiini tuota paljon puhuttua kondensoitua maitoa. Pakkohan se oli testata tätä monen bloggaajan jo aikaisemmin kehumaa reseptiä. Mitään yllätysvieraille tehtävää kakkua tämä ei totisestikaan ole, kun tuota säilyketölkkiä pitää keittää tosiaankin 3 tuntia!. Jossain ohjeissa olen huomannut, että maitoa käsketään kuumentamaan kattilassa jonkin aikaa. Onko lopputulos sitten sama, en tiedä. Vaiva kyllä palkittiin, kun aukaisin säilyketölkin ja sieltä paljastui herkullista ja todella makeaa kinuskia. Kinuski oli siis aivan uskomattoman makeaa. Sen verran muokkasin Ullan ohjetta, että käytin pohjassa kaurakeksejä, jätin päälle tulevan banaanin pois ja ripottelin pinnalle suklaarouhetta. Suosittelen ohjetta lämpimästi jos saatte vain käsiinne kondensoitua maitoa. Minä löysin sitä niinkin läheltä, kuin Oulun Stockmannilta, minne on meiltä matkaa semmoiset 140 km. Oli mulla toki muutakin asiaa Ouluun, ettei sitä sen perässä juostu. Ohje kopsattu täältä.

Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

lauantai 13. syyskuuta 2008

Puolukkapiirakka



Nyt oli kaksi hyvää syytä tehdä puolukkapiirakkaa. Ensimmäinen oli uusi irtopohjainen silikonipiirakkavuoka. Toinen syy oli, että meillä on todella paljon puolukkahilloa tehtynä tämän syksyn puolukoista. Silikonivuoka osoittautui oikein päteväksi. Piirakka irtosi todella nätisti vuoasta.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl (230 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon. Kääntele mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhija apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte I:
Puolukkahilloa
Levitä hilloa ohuehko kerros paistamattoman pohjan päälle.

Täyte II:
200 g Creme fraishea
250 g maitorahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Kaada seos puolukkahillon päälle ja paista 175 asteessa, kunnes täyte on keskeltäkin kiinteytynyt.

perjantai 5. syyskuuta 2008

Mässykakku



Tämän ohjeen nappasin Tiitiäisen blogista. Tiitiäinen oli ottanut ohjeen Marielta. Alkuperäinen ohje taitaa olla Sara La Fountainin. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee ranskanpastilleja Marianne-rakeiden tilalle. Tiitiäinen oli korvannut ranskanpastillit valkosuklaalla ja minä noilla mainitulla Marianne-rakeilla. Suklaat sointuvat oikein hyvin yhteen, eikä mikään niistä puske läpi hallitsevana makuna. Yllättävän suklainen kakku, vaikka jätinkin kaakaojauheen kokonaan pois. En ole mikään kuivakakkujen spesialisti mutta minusta tämä oli varsin hyvä ohje.

Mässykakku

 

2 rkl murukahvia

3 dl kermaa

100g sulatettua voita

2 munaa

6 dl (390 g) jauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 ½ tl leivinjauhetta

2 ¾ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

4 kpl  (80 g)Fazer Pätkis -patukkaa

4 kpl (80 g) Fazer Da Capo -patukkaa

1 dl Fazer Mariannerakeita

 

 

Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä murukahvin kanssa, lisää kerma. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja lisää kerma-kahviseos, Vatkaa munat ja sokeri, lisää voi-kermakahviseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä jauhot. Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita kevyesti ja lisää joukkoon pilkotut suklaapatukat ja Mariannerakeet. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku varovaisesti hieman jäähtyneenä.