sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Alton Brownin porkkanakakku

 
Porkkanakakun ohje siis napattu Alton Brownilta. Mieheltä joka esiintyi tässä taannoin Jimillä ohjelmassa Good Eats. Kakun teosta löytyy pieni videon pätkäkin täältä! Kakku on oikein mehevää ja koostumus on kosteahko, ei mikään kuiva kötkäle. Kuorrutus on taattua tuorejuusto-voi-sokeri tahnaa. Kakkuun olisin ehkä kaivannut hieman jotain pureskeltavaa, kuten pähkinärouhetta. Muuten ihan hyvä porkkanakakku, muttei edelleenkään Sigridin porkkanakakun veroinen.


Alton Brownin porkkanakakku
340 g (5 ¼ dl) vehnäjauhoja
340 g porkkanaraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl kanelia
280 g (3 dl) sokeria
60 g (3/4 dl) fariinisokeria
3 munaa
200 g (bulgarian)jogurttia
2 dl auringonkukkaöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halk.24 cm kakkuvuoka. Sekoita porkkanaraaste ja kuivat aineet keskenään. Sekoita sähkövatkaimella sokerit, munat ja jogurtti. Lisää auringonkukkaöljy. Kääntele porkkanaseoksen joukkoon varovasti. Kaada taikina esivalmistetulle vuoalle ja paista kypsäksi. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

Tuorejuustokuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita, pehmennettynä
250 g (4 ½ dl) tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Laita jääkaappiin 5-10 minuutiksi, ennen kuin kuorrutat kakun. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti