keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Piparijuustokakku



Tämä jouluinen juustokakku on ollut kokeiltavien listalla jo pidemmän aikaan. Perusjuustokakku, johon jouluisen vivahteen tuo täytteeseen tuleva kaneli, sekä pohjana käytetty piparkakkutaikina. Pohjan piparitaikina jää paistonkin jälkeen pehmeäksi, mikä on mielestäni vain positiivista, sillä itse pidän pipareista myös paistamattomina.:) Alkuperäinen ohje Canelialta.


Piparijuustokakku

 

Pohja:

noin 250 g piparkakkutaikinaa

 

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla; minulla oli taas vanha tuttu kakunpaistovehje käytössä eli vuoan halkaisija 24 cm. Kaulitse piparitaikinasta vuoan pohjan kokoinen levy ja nosta se vuokaan.

 

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

1½ dl fariinisokeria (tiukasti mittaan puristettuna)

1 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

 

Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon, sekoita ja kaada vuokaan pohjalevyn päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti