tiistai 27. maaliskuuta 2007

Sitruuna -lakritsitäykkäri




Nyt haluaisin kommentteja teiltä jotka olette kokeilleet hopeatoffee kuorrutusta+kaikilta muiltakin tottakai). Ite kokeilin sitä ekaa kertaa ja täytyy sanoa että yllättävän hyvää oli.(Maistu aivan apetit jäätelön lakri sisukselle) Aino miinus oikeastaan oli se että sitä oli vaikea leikata kun se tarttu puukkon jolla siis yritin sitä leikata. Ja hieman ihmettelen myös tuota kerman määrää omasta mielestä ehkä 2 dl olisi riittänyt. Lisäsin vielä alkuperäiseen ohjeeseen 1/2 dl sokeria.



Sitruuna -lakritsitäykkäri a`la apso





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



75 g voisulaa¨



1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet käännellen taikinaan.



2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula. Kaada kahteen
voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan



3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kokoat kakkua
niin käytä kostutukseen 4 dl nestettä.



Täyte:



2 ½ dl sokeria



2 dl vettä



4 keltuaista



¼ dl sitruunanmehua



2 rkl maizenaa



4 liivatelehteä



2 dl kuohukermaa



200g sitruunatuorejuustoa



1. Laita sokeri, sitruunanmehu, keltuaiset, maizena, vesi
kattilaan ja keitä kiisseliksi.



2. Lisää kuumaan kiisseliin liotetut ja kuivaksi puristetut
liivatteet.



3. Kaada kiisseli tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



4. Vaahdota kerma ja kääntele se joukkoon. Täytä kakun
jokainen väli.



Päälle:



3 dl kuohukermaa



15 kpl hopeatoffee- karamellia



½ dl sokeria



1. Laita ainekset kattilaan ja keitä niin kauan että seos on
sakeaa. Kaada kakun päälle.



Reunoille:



5 dl Flora vispiä



1 dl tomusokeria



1. Vaahdota Flora vispi ja kääntele joukkoon tomusokeri.
Sivele ensin kakun reunoille ja pursota loput.





sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

Da capo kakku




Da capo kakku a`la apso

 

Pohja:

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

2. Kaada taikina kahdelle pellille, jotka on vuorattu leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 10 min.

3. Ota levyistä kaksi halk.26cm ympyrää irtopohjavuoan pohjaa apuna käyttäen.

4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja aseta toinen pohjista vuokaan.

5. Kostuta pohja 1 dl maitoa ja sivele pintaan noin 150 g appelsiinimarmeladia.

Täyte:

4 dl vispikermaa

150 g ranskankermaa

200g vaniljatuorejuustoa

2 dl tomusokeria

130 g valkoista suklaata

2 ½ dl Da capo suklaata hienoksi kuutioituna

4 liivatelehteä

½ dl kiehuvaa vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma

2. Vaahdota ranskankerma ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten

3. Sulata suklaa ja lisää hieman jäähtyneen suklaan joukkoon Da capot.

4. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen.

5. Lisää suklaaseos täytteen joukkoon.

6. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetken ja kääntele ohuena nauhana täytteeseen.

7. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja aseta toinen pohjalevy täytteen päälle.

8. Kostuta levy 1 dl maitoa.

Kuorrutus:

50 g voita

130 valkoista suklaata

1 keltuainen

(maitoa)

1. Sulata kattilassa voi ja suklaa lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.

2. Jos täyte kokkaroitui niin lisää maitoa tilkkanen ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele mielesi mukaan vai kka D a capo suklaalla


torstai 22. maaliskuuta 2007

Lomalla ny!





Lo
malla Ny! a`la apso





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



3 dl vehnäjauhoja



1 dl perunajauhoja



75g voisulaa



1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet siivilän läpi.



2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula



3. Kaada taikina kahteen 26cm irtopohjavuokaan ja paista 200
asteessa 40 minuuttia



4. Anna pohjien jäähtyä ja halkaise ne.



 



Täyte:



2 dl kahvikermaa



1 dl maitoa



2 dl sokeria



3 rkl maizenaa



150 g voita



1. Laita kaikki muut ainekset paitsi voi kattilaan ja keitä
ne kiisseliksi ja anna jäähtyä.



2. Vaahdota voi ja lisää kiisseliä koko ajan vatkaten.



3. Kostuta alimmainen levy 1 dl maitoa ja levitä levylle
hilloa noin. 100g, levitä sen jälkeen kiisseliä toimi näin jokaisen kerroksen
suhteen.



4. Ota päällimmäinen levy syrjään ja sivele siihen ohut
kerros marmeladia.



 



Päälle:



250 g keltaista
marsipaania



suklaata



värjättyä tomuvettä



1. Kauli marsipaani ja kuorruta sillä päällimmäinen levy,
koristele vaikka suklaalla pursotetulla lukkologolla. Laita marsipaanilla
kuorrutettu kakkulevy kakun päälle.



Reunoille:



 



2 dl vispikermaa



130 g valkosuklaata



1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa,
kuorruta kakun reunat.





sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

Nipsukakkua





Nipsu rahapussilla a`la apso



 



Mureneva suklaakakkupohja:



4 munaa



3 dl sokeria



2 ½ dl vehnäjauhoja



2 tl leivinjauhetta



100 g voita



100 g tummaa suklaata



1. Vaahdota munat ja sokeri



2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon suklaa ja anna
sen sulaa.



3. Kääntele munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet



4. Sekoita mukaan voi-suklaaseos.



5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200
asteessa 20 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa levy puoliksi



6. Aseta toinen puolisko tarjoilualustalle ja sivele pintaan
200 g lakka-persikkahilloa.



7. Laita toinen levy päälle( pohja murenee 100 varmasti
mutta aseta kakun palaset levyn päälle.)



Voi-tuorejuustokreemi:



100 g voita



2 dl tomusokeria



200 g maustamatonta tuorejuustoa



130 g valkoista suklaata



1. Vaahdota voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto edelleen
vatkaten.



2. Sulata suklaa ja lisää jäähtyneenä vatkaten joukkoon.



3. Kuorruta kakun pinta kauttaaltaan ja pursota loput
kreemistä reunoille.



4. Koristele sulatetulla
suklaalla ja kirsikoilla





torstai 15. maaliskuuta 2007

Tre kronor



Tre kronor a`la apso

 

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 8 minuuttia.

4. Kumoa levy tomusokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:

noin 300g vadelmahilloa

200g tuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

2 dl vispikermaa

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään tomusokeri ja tuorejuusto ja kääntele joukkoon kerma.

3. Levitä hillo torttupohjalle ja sen jälkeen tuorejuusto –kermatäyte(Älä aivan kaikkia täytettä muuten käy hassusti rullausvaiheessa) ja rullaa.

Päälle:

100g voita

2 dl tomusokeria

1 keltuainen

½ dl maitoa

1. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi(lisää keltainen elintarvikeväri)

2. Lisää keltuainen ja maitoa pienissä erissä edelleen vatkaten.

3. Kuorruta tortun pinta ja tee kirjoitukset sinisellä tomusokeri –vesi seoksella.


lauantai 10. maaliskuuta 2007

Mussukakku





Mussukakku a`la apso





Pohja:



150g margariinia



1 ½ dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



2 rkl kaakaojauhetta



1 muna



¼ dl vettä



1. Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi
seokseksi.



2. Lisää muna ja vesi ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.



3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja
leikkaa siitä irtopohjavuoan pohjan suuruinen pala(halk.24cm) ja aseta vuoan
pohjalle, jossa on leivinpaperi.



4. Kauli lopputaikinasta suorakaiteen muotoinen pala ja
vuoraa sillä vuoan reunat ja käännä ylimääräiset taikinan liepeet vuoan
toiselle puolelle.



5. Pistele taikina haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20
minuuttia.(Anna jäähtyä)



 



Mussu:



4 dl kermaa



3 keltuaista



2 dl tomusokeria



200g
vaniljatuorejuustoa



260g valkosuklaata



4 liivatelehteä



½ dl vettä



1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
kerma.



2. Vaahdota munat ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää
tuorejuusto ja sulatettu suklaa edelleen vatkaten



3. Kääntele kerma suklaaseokseen



4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet veteen.



5. Kääntele liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada
sen jälkeen pohjan päälle.



6. Anna hyytyä kylmässä ja koristele miten haluat.



 



TIPS: Pohjaa on melko vaikea leikata kun se on niin
rapsakka.





sunnuntai 4. maaliskuuta 2007

Moomin moussekakku a`la apso





Moomin moussekakku a`la apso





Pohja:



200g margariinia



1 ½ dl sokeria



1 muna



4 ½ dl vehnäjauhoja



1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna edelleen
vatkaten.



2. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.



3. Kauli taikinasta ohut pohja (halk.24cm)irtopohjavuokaan,
joka on vuorattu leivinpaperilla.



4. Paista 200 asteessa, kunnes pohja on ottanut hieman
väriä(tee lopputaikinasta vaikka keksejä)



Reunoille:



100g valkosuklaata



1. Vuoraa irtopohjavuoan reunat kelmulla ja sivele kelmun
pintaan suklaa, anna kovettua.



4 dl kermaa



3 keltuaista



3 dl tomusokeria



200g tuorejuustoa



300g taloussuklaata



4 liivatelehteä



½ dl vettä



1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma
ja sulata suklaa mirkrossa.



2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vatkaimella ja
lisää tuorejuusto edelleen vatkaten.



3. Lisää täytteeseen sula suklaa niin ikään koko ajan
vatkaten.



4. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.



5. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos
ohuena nauhana täytteeseen.



6. Kaada täyte pohjan päälle, laita hyytymään kylmään ja
koristele miten haluat.





perjantai 2. maaliskuuta 2007

Kirsikkakakku






Kirsikkakakku a`la apso


Pohja:



200g voita



5 dl sokeria



100g taloussuklaata



2 munaa



6 dl vehnäjauhoja



1 tl soodaa



1 tl suolaa



2 ½ dl kylmää vettä



1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu
suklaa vatkaten joukkoon.



2. Vatkaa munat mukaan yksitellen.



3. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia
aineita ja vettä voimakkaasti sekoittaen.



4. Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla
vuorattuun halk.26cm vuokaan.



5. Paista 175 asteessa 40 minuuttia, anna jäähtyä



6. Laita toinen pohjista irtopohjavuokaan ja kostuta noin
1dl kostuketta.



 



Väliin:



200g tuorejuustoa



2 dl tomusokeria



100g cocktail-kirsikoita



2 dl vispikermaa



3 liivatelehteä



vajaa ½ dl vettä



1. Laita liivatteet likoamaan.



2. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto keskenään ja lisää
hienonnetut kirsikat.



3. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti täytteeseen.



4. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet
siihen.



5. Kaada liivateseos ohuena nauhan täytteeseen koko ajan
sekoittaen.



6. Kaada täyte suklaa pohjan päälle vuokaan ja laita toinen
pohjista kanneksi ja kostuta se n. 1 dl kostuketta, anna hyytyä ennen
kuorruttamista.



 



Kuorrutus:



50g voita



vajaa ½ dl maitoa



130g valkosuklaata



3 dl tomusokeria



1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito, suklaa ja
tomusokeri, sekoita tasaiseksi.



2. Irrota irtopohjavuoan reunat ja kaada kuorrute kakun
päälle, koristele vaikka suklaalla.



 





keskiviikko 28. helmikuuta 2007

banaanikakku





Banaanikakku a`la apso





Pohja:



5 munaa



2 dl sokeria



2 ½ dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.



2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200
asteessa 13 minuuttia.



3. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.



4. Vuoraa suurehko suorakaiteen muotoinen leipävuoka
kelmulla ja leikkaa torttulevy neljäksi suikaleeksi, laita yksi suikaleista
pohjalle ja kostuta hieman maidolla.



Väliin:



noin. 200g vadelmahilloa



2 dl vispikermaa



3 rkl tomusokeria



1. Vaahdota kerma ja sekoita lopuksi joukkoon sokeri
varovasti.



2. Levitä hilloa kostutetulle pohjalle ja levitä sen jälkeen
kermavaahtoa hillon päälle, jatka kakun kokoamista samalla periaatteella kunnes
kakkulevyt on käytetty(Älä laita täytettä päällimmäisen levyn päälle)



Päälle:



150g voita



2 ½ dl tomusokeria



¼ dl maitoa



1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää maito
edelleen vatkaten.



2. Levitä kreemiä kauttaaltaan vuoasta kumotun kakun
pinnalle ja reunoille.



Kuorrute:



noin. 500g keltaista marsipaania



1. Kauli marsipaani ja levitä levy kakun päälle, koristele
sulatetulla suklaalla





lauantai 17. helmikuuta 2007

Svindal –kääretorttu



 Svindal –kääretorttu a`la apso

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

¾ dl vehnäjauhoja

¾ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan

3. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa 10 minuuttia

4. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

 

Täyte:

n.200g appelsiinimarmeladia

150g voita

3 dl tomusokeria

2 keltuaista

(vaniljaesanssia)

1. Levitä marmeladijäähtyneen torttupohjan päälle.

2. Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää keltuaiset edelleen vatkaten.

3. Mausta halutessasi vaniljalla.

4. Levitä tasaisesti marmeladin päälle ja rullaa torttu.