sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Pigall-moussekakku





Tässä kakussa käytin pohjana jaffakeksejä. Nuo Jaffakeksit ovat hyvä ratkaisu jos haluaa saada pohjan aikaiseksi todella nopeasti. Makukin oli ihan hyvä.

Pigall-moussekakku





Pohja:



noin 200 g
Jaffa-keksejä





Vuoraa halk-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Asettele  Jaffa-keksit kokonaisina
pohjalle ja leikkaa koloihin sopivat keksin palat, jotta pohjalle ei jää
rakoja.



 



Täyte:



7 liivatelehteä



3 keltuaista



200 g maustamatonta
tuorejuustoa



130 g valkoista
suklaata



4 dl vispikermaa



3 valkuaista



1 dl tomusokeria



4 Pigall-patukkaa
(40g/kpl)





Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko Pigallit
pieneksi kuutioksi. Vatkaa tuorejuusto ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele
suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri
pienissä erissä koko ajan vatkaten. Liuota liivatelehdet kuumaan vesimäärään
(3/4 dl) ja anna jäähtyä hieman. Kaada ohuena nauhana  täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele
lopuksi joukkoon Pigallit ja vaahdotetut valkuaiset. Kaada Jaffa-keksipohjan
päälle ja anna hyytyä kylmässä.





lauantai 8. joulukuuta 2007

Muffinit salmiakkisydämellä






Muffinit
salmiakkisydämellä





2  munaa



1 ½ dl sokeria



100 g voisulaa



3 ½ dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



½ dl maitoa



100 g Fazerin salmiakkisuklaata



 



Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele
joukkoon jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne
taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pieni suklaanpaloja hieman veitsellä
pienemmäksi. Laita taikinaa puolilleen muffinipellin koloihin ja asettele
päälle salmiakkisuklaata. Lusikoi päälle vielä taikinaa niin, että suklaa peittyy.
Paista 200 asteessa.





tiistai 4. joulukuuta 2007

Suolapähkinä-nougatmuffinit




Ohje on Marien blogista, itse vain muokkailin hieman sitä. 

Suolapähkinä-nougatmuffinit, noin 14 kpl

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

150g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl levinjauhetta

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 kpl maraboun dubbelnougatia (56g/kpl)

50 g tummaa suklaata

2 dl suolapähkinöitä

0,75 dl maitoa

Pilko tumma suklaa ja nougaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan, yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla metallilusikalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, kuorruta sulatetulla suklaalla (johon on sekoitettu öljyä) ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Nosta viileään kovettumaan

torstai 22. marraskuuta 2007

Hedelmäinen kinuskitäytekakku





Tässä kakussa on mielestäni erityisen hyvänmakuinen täyte. Kannattaa kokeilla tuota kinuskitäytettä!

Hedelmäinen
kinuskitäytekakku





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



 



Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot (siivilän läpi). Kaada halk. 26 cm
irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu. Paista 175 asteessa uunin
alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Leikkaa pohja jäähtyneenä
neljään osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat kakun 2 dl
hedelmämehua.



 



Mangotäyte:



225 g säilykemangoa



250 g aprikoosihilloa



Kuutioi mangot ja sekoita hillon joukkoon.



 



Kinuskivaahto



4 dl kuohukermaa



200 g vaniljatuorejuustoa



2 rkl sokeria



150 g kinuskikastiketta



Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja kinuskikastike
tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon.



 



Päälle:



vadelmia



säilöttyjä mandariineja



hyytelösokeri-kiille



 



Reunoille:



2 prk Flora vispiä



200 g valkoista suklaata



Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan
suklaan joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele
seos lopun Flora vispin joukkoon.






Kakun täyttäminen: Levitä kostutetulle pohjalle ensin
kinuskivaahtoa ja sen päälle mangotäytettä (mangotäytettä laitetaan kahteen
väliin). Asettele mandariinit ja vadelmat kakun päälle ja tee hyytelösokerista
kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Pursota lopuksi suklaa-Flora vispi-seosta
kakun reunoille.





torstai 15. marraskuuta 2007

Runebergin tortut




Runebergin torttuja. Nämä oli hyviä, koska koostumuksesta tuli todella mehevä kostutuksen ansiosta. Ohje täältä.

perjantai 9. marraskuuta 2007

Joulutortut





Joulu on taas, joulu on taas...... Tässä torttuja itsetehdystä voitaikinasta.






KAAVILOITU VOITAIKINA

   * 4 dl
vehnäjauhoja



    * 250 g
leivontamargariinia tai voita



    * n. 1 1/2 dl
kylmää vettä



 



Mittaa kulhoon jauhot ja 1/3 margariinista.



Nypi rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi nopeasti
sekoittaen.



Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoon ja levitä rasva
2/3:lle taikinasta



ohuina viipaleina tai leivinpaperin välissä kaaviloituna
levynä.



Taita rasvaton osa taikinaa rasvalevyjen väliin.



Kaaviloi taikinalevy kevyesti painellen suorakaiteen muotoon
ja taita jälleen kolmeen osaan.



Toista 3 - 4 kertaa.



Peitä taikina muovilla ja anna levätä kylmässä hetken aikaa.



Kaaviloi kovettunut taikina 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja
jaa se paloiksi tai ota siitä muotilla erilaisia leivonnaisia.



Nosta leivonnaiset kylmälle, leivinpaperilla peitetylle
pellille ja anna jäähtyä hetki kylmässä ennen paistoa.



Voitele leivonnaiset munalla ja nosta kylminä kuumaan
uuniin.



Paista 225 - 250 asteessa koosta riippuen 15 - 20 min.



 



Säilyvyys:



 



Kaaviloitu voitaikina säilyy foliolla tai muovilla
peitettynä jääkaapissa n. viikon.



Paistetut leivonnaiset säilyvät muutaman päivän, mutta ne
kannattaa lämmittää tarjolle tuotaessa.



Kaaviloitua taikinaa voi säilyttää pakastimessa 1 - 2 kk,
valmiiksi leivotut leivonnaiset paistetaan kuumassa uunissa sulattamatta.






perjantai 2. marraskuuta 2007

Mango-kinuskitäytekakku





Mango-kinuskitäytekakku





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



3 ½ dl vehnäjauhoja



½ dl perunajauhoja



Täyte:



6 liivatelehteä



1 ½ prk maitorahkaa



1 tlk(225 g) säylykemangoa



1 dl sokeria (voi laittaa enemmänkin)



5 dl kuohukermaa



Kinuskikuorrutus:



2 dl kuohukermaa



2 dl fariinisokeria



25 g voita



Reunoille:



1 ½ prk Flora vispiä



130 g valkosuklaata



Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän
läpi). Kaada halk. 26 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu.
Paista 175 asteessa uunin alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.
Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat
kakun 2 dl hedelmämehua.



                      Valmista
täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot ja laita sose
kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna seos ja liota siihen kuivaksi
puristetut liivatteet. Kääntele mangoseokseen ensin rahka ja sen jälkeen
vaahdotettu kerma.Kokoa kakku irtopohjavuokaan, laittamalla pohjalle kakkulevy
ja sen päälle aina mangotäytettä.



                      Valmista
kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria niin kauan, kunnes se on
sakeahkoa. Lisää joukkoon lopuksi voi ja kaada kakun päälle.



                      Valmista
reunapursokkeet. Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan suklaan
joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele seos
lopun Flora vispin joukkoon. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakun
reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaalla.





perjantai 26. lokakuuta 2007

TERÄSTETTY SUKLAAJUUSTOTORTTU





TERÄSTETTY
SUKLAAJUUSTOTORTTU



(15 annosta)



Pohja:



1 dl (50 g) kuorittuja manteleita



2 d lvehnäjauhoja



1 dl sokeria



50 g voita



1 muna



Täyte:



1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa



2 dl vispikermaa



3 munaa



1 1/2 dl sokeria



2-3 rkl viskiä, rommia tai kahvilikööriä



1/2 dl kaakaojauhetta



Koristeeksi



50 g tummaa suklaata



 



1. Jauha mantelit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää
kulhoon vehnäjauhot, sokeri sekä rasva. Lisää lopuksi muna ja sekoita
tasaiseksi taikinaksi.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø noin 24 cm)
leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi rasvalla. Taputtele
taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen tekemisen
ajaksi.3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, sokeri, munat ja viski (Huom!
Kakun voi toki tehdä ilman alkoholia). Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja
sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin
alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.4. Sulata suklaa vesihauteessa. Koristele
kakku suklaaraidoilla. Tarjoa kakku jäähtyneenä.

Ohje on pirkan nettisivuilta. Tämä oli helppo tehdä ja makukin oli kohdillaan.



torstai 18. lokakuuta 2007

Valkosuklaakakku





Valkosuklaakakku





1 pkt (200 g) Suklaacookies-keksejä (esimerkiksi Pirkka)

50 g voita



Täyte



4 liivatelehteä

200 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Hovi)

1/2 dl sokeria

2 keltuaista

2 rkl sitruunamehua

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Leikkaa
leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos
vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto,
sokeri ja keltuaiset.

Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa
hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja
kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen.

Levitä täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä vähintään 4
tuntia, mielellään yön yli.






sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Dumlemuffinssit



Nämä oli oikein maukkaita ja pehmeitä muffinsseja, kannattaa kokeilla.

2 dl sokeria
125 g voita
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
14 Dumle-karkkia

Vaniljaströsseli:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita


Vatkaa
sokeri ja voi kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita
vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos sekä maito,
sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat puoliväliin, laita jokaiseen
yksi Dumle. Sekoita strösselin ainekset ja levitä jokaisen muffinin
päälle. Paista uunin keskitasolla 225 astetta n. 15 minuuttia.