Näihin kuppikakkuihin ajatus lähti halusta testata kovasti
kehuttua Suklaapossun vaaleaa kakkupohjaa. Heti ohjeen nähtyäni aloin
miettimään, että näistä tulisi varmasti hyviä kuppikakkuja ja oikeassa olin! Pohja
on todella mehevä ja kostea, millainen hyvän kuppikakun pitää ollakin. Pohjaan
yhdistin myös toisen pitkään suunnitteilla olleen ohjeen eli Dubbel Nougateista
tehdyn kuorrutuksen. Dubbel Nougatit on mielestäni parhaita patukoita, mitä
kaupassa myydään, joten arvatenkin tykkäsin myös kuorrutuksesta erittäin
paljon. Koristelu on aika blanco tällä kertaa, koska kuppikakut piti äkkiä
saada valmiiksi ennen kuin päivänvalo loppui. Onneksi nyt päivä koko ajan
pitenee ja samalla aika, jolloin voi ottaa blogiin kuvia :D
Kuppikakkutaikina: (12 kpl)
50 g voita
½ dl auringonkukkaöljyä
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
¾ dl ranskankermaa
2 ¼ dl (150 g) vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl vettä
Nougatkuorrutus:
2 ½ dl Flora Vispiä
150 g (3 kpl) Dubbel Nougatia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita joukkoon auringonkukkaöljy, sokerit, suola, kananmuna ja ranskankerma. Kääntele sekaan vuorotellen kuivia aineita siivilän läpi ja vettä. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kuppikakkujen tulee jäädä keskeltä hieman kosteiksi. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Pilko kuorrutusta varten Dubbel Nougatit ja sekoita joukkoon ½ dl Flora Vispiä. Kuumenna mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes nougat on kauttaaltaan sulanut.Vaahdota loput Flora Vispistä ja kääntele varovasti jäähtyneen nougatseoksen joukkoon. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen pinnalle.
Ihanan näköisiä! Ja varmasti hyvää tuo kuorrutus! Nam!
VastaaPoistaNäinköhän Mamman pitää nourakin kokeilla. Nyt kun yhdet kuppikakut on jo onnistuneet.
Mukavaa illanjatkoa!
Dubbel Nougatit on ihan parasta ja tuo kuorrutus on taivaallisen hyvää. Siihen kun yhdistää pehmeän kuppikakkupohjan, niin nam :)
PoistaDubbel Nougat on minunkin suosikkipatukka! Kaikki ei aina ymmärrä kun selitän, että se on niin ihanan makeaa että oikein sattuu kurkkuun sen syöminen... :D
VastaaPoistaRuotsista saa usein tosi hyvällä tarjouksella ison satsin Maraboun patukoita, ja kummasti aina mun mukaan lähtee pelkkiä Dubbel Nougateja! :)
Luulenpa siis että näitä on PAKKO testata!
Totta, syntisen makea herkku on kyllä kyseessä. :) Minäkin varmasti ottaisin myös pelkkiä Dubbeleita. :) Kannattaa ehdottomasti testata, jos Dubbel Nougateista tykkää :)
PoistaSiis nää on vaan niin ihanan näkösiä! Ja toi kuorrute, nam :D
VastaaPoistaKiitos! Kuorrute on na-mi-a! :D
PoistaNougat on munkin herkkua ja varsinkin nuo patukat! Muistatkos sinä kun joskus niissä patukoissa oli varoitusteksti ettei patukkaa suositeltu syötävän yhdellä kerralla!? Miksiköhän teksti on poistettu ja miksiköhän se oli siinä... No mutta siis tekis mieleni kokeilla kyllä näitä joku kerta! Varmasti ihania! ;D
VastaaPoistaHeh, ei ole tullut koskaan niin tarkasti tuoteselostetta luettua, että olisin huomannut. Lieneekö ollut verisuonien tukkeutumisvaara tai vastaava riski. XD Oli syntisen hyviä, ihan niin kuin patukatkin :D
PoistaHerkullisen näköisiä! Dubbel nougat on kyllä yksi parhaista patukoista, nams. Kokeilin muuten joskus tän tapaista kuorrutetta laktoosittomalla vispikermalla, mutta se juoksettui yllättäen tosi pahasti. Flora Vispillä onnistuin kans hyvin :) Hyvä muuten tietää, että tuo kakkupohja toimii myös muffinsseissa! :)
VastaaPoistaOnpa mielenkiintoista, ettei onnistunut vispikermalla. Vaikuttaakohan patukoiden suuri rasvapitoisuus asiaan? Erittäin hyvin taipui kuppikakkuihin. Toimiva ohje kaikin puolin :)
PoistaMä oon ennenkin tapellut tuon samaisen laktoosittoman vispikerman kanssa. Ehkä vatkasin sitä muutaman sekunnin liikaa, tai heitin sulatetut dubbel nougatit joukkoon liian lämpiminä, tai sitten ne eivät vaan sovi yhteen. Pitäisi testata vielä uudestaankin jossain vaiheessa.. Täytyy itsekin kokeilla tuota taikinaa muuallakin kuin kakussa :)
PoistaMinullakin on kyllä joitakin taisteluja laktoosittomien kermojen kanssa takana. Esimerkiksi kinuski laktoosittomasta kuohukermasta ei onnistunut sitten millään, vaikka moni siinä oli onnistunutkin. Joskus se vaan on pienestä kiinni. Pienemmällä määrällä kun testaa aluksi, niin ei harmita niin paljon, jos sattuukin menemään jokin mönkään :)
PoistaKinuskiin kannattaa käyttää laktoositonta kuohukermaa, niin pitäisi onnistua ;). Kokemusta 20v. ajalta. Täytyy testata myös nämä kuppikakut.
PoistaMinulla se ensimmäinen kokeilu laktoosittomalla kuohukermalla epäonnistui. Täytyy yrittää uudemman kerran jossain vaiheessa. Nämä on kyllä huippuhyviä, kannattaa kokeilla :)
PoistaNäyttävät vallan mainioilta! Tuota kuorrutusta voisi kokeilla kakkuunkin...
VastaaPoistaKiitos! Varmasti toimisi hyvin myös kakuissa :D
PoistaOijoi tuo Dubbel nougat on munkin ihan ehdoton ykkössuosikki! :D Siispä näiden kuppikakkujen on oltava täydellisiä, nam! :)
VastaaPoistaNämä on kyllä on hyviä! Eihän ne voi olla muuta, kun niissä on Dubbel Nougatia ;)
PoistaOnpas oikein herkkuleivokset. Ihanan muhkean näköiset. :p
VastaaPoistaKiitos! Herkkua ja muhkeita olivat :D
Poista