Tänä vuonna blogini täyttää pyöreitä, kun mittariin tärähtää 10-vuotta! Mikä olisikaan parempi ensimmäinen päivitys juhlavuodelle kuin ohje, josta leivontainnostukseni sai alkunsa. Tämä ohje pohjautuu Yhteishyvän Pähkinäiseen suklaamoussekakkuun, mutta jonkin verran muutoksia siihen tein tavoilleni uskollisena.
Murotaikinapohja on alkuperäisessä ohjeessa todella kova, joten vähensin hieman jouhojen määrää ja muuntelin mittasuhteet pienempään vuokaan sopivaksi. Myös hasselpähkinäjauhe vaihtui mantelijauheeseen ihan siitä syystä, että mantelijauhetta sattui löytymään kaapista valmiina.
Mousseen käytin tumman suklaan sijaan Maraboun Minttukrokantti -suklaata, kun se oli vähän aikaa sitten tarjouksessa ja pitihän se pari levyä ostaa varastoon. Halutessaan suklaan määrää voi lisätä, sillä ohjeen suhteella koostumuksesta tulee juuri ja juuri leikattava eli todella pehmoinen. Myös maku on luonnollisesti makeampi, kun käyttää maitosuklaata tumman suklaan sijaan.
On tässä vuosien varrella tullut jos jonkinmoista moussea ja vaahtoa testattua, mutta pakko sanoa, että tämä kolmen raaka-aineen suklaamousse on vaan paras! Voi olla toki historialla ja muistoilla myös vaikutusta mielipiteeseen ;)
Murotaikina:
80 g voita
20 g (3 rkl) tomusokeria
130 g (2 dl) vehnäjauhoja
30 g (¾ dl) mantelijauhetta
8 g (1 ½ rkl) kaakaojauhetta
1 keltuainen
Minttukrokanttimousse:
275 g minttukrokanttisuklaata
½ dl Flora Vispiä
ripaus suolaa
3 keltuaista
2 dl Flora Vispiä
Valmista ensin murotaikina. Nypi voi, tomusokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja kaakaojauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ilman turhaa vaivaamista. Kääri murotaikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissä vähintaään puoli tuntia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli murotaikina jauhotetulla alustalla ympyrän muotoon ja levitä sen jälkeen halk. 22 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Jos murotaikina repeilee vuoan nostamisen yhteydessä, niin tyhjät paikat voi tilkitä repeytyneillä taikinan palasilla. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa alatasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen moussen lisäämistä.
Laita ½ dl Flora Vispiä ja paloiteltu suklaa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna seosta puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Ole varovainen, sillä minttukrokanttisuklaa palaa herkemmin kuin tavallinen "sileä" suklaa. Anna jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon keltuaiset ja suola. Vaahdota 2 dl Flora Vispiä ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Kaada mousse paistetun murotaikinapohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Varmasti taivaallisen hyvää! Minä tyrin aina nuo suklaan sulatukset, niin arkailen edes kokeilla.
VastaaPoistaMukavaa lähteä seuraamaan juhlavuottasi. Onnea!
Mukavaa viikon alkua!
On kyllä super hyvää suorastaan! :) Jos oikein varman päälle halua sulattamisen ottaa, niin vesihaude lienee se turvallisin vaihtoehto. Itse en koskaan viitsi alkaa liettä lämmittämään, niin tulee aina vaan laitettua mikroon :)
PoistaTaas niin herkullinen ohje!😋
VastaaPoistaKyllä tekisi mieli heti maistaa...
Minäkin sulatan suklaan aina mikrossa.
Kiitos, tämä on lemppari moussekakkuohje, jota voi kivasti varioida käyttämällä eri suklaata. Kyllä se mikrossa vaan kätevimmin onnistuu, kunhan ei unohda sinne (itsellänikin on pari kertaa suklaat kärtsännyt) :)
PoistaOnnea blogisynttärivuoteen:) Hieno ura bloggarina. Samettisen näköinen kakku,nam!
VastaaPoistaKiitos! Onhan tässä toki ollut muutama hiljaisempikin vuosi, mutta nyt painetaan bulilla menemään :) Samettinen koostumus tässä olikin. Just ja just leikattava, mikä on ihan parasta :)
PoistaOnnittelut täydestä kympistä!!! :)
VastaaPoistaHyvännäköinen kakku ja ihana tuo Muumi-lautanen. Tuo puuttuukin omista kokoelmista...
Kiitos paljon! :) Syksyllä sai 2-packin muumilautasia meidän Halpa-Hallista 20€, niin pitihän se ostaa. Toinen oli se musta-valkoinen, mikä myydään Fazerin parina :)
PoistaOnnea!! Ai hitsi että näyttää hyvältä tuo kakku! Otin reseptin talteen ja tesaan heti tilaisuuden tullen.
VastaaPoistaKiitos Tita! Mahtava kuulla, että resepti meni talteen. Toivottavasti bongaan tämän vielä blogistasikin :)
PoistaOnnittelut juhlavuoden kunniaksi! :D Muistan kyllä sun blogisi jo omanikin alkuajoilta, mullakin tulee piakkoin 10 vuotta täyteen! Ja kakku on tosi herkullisen näköinen! :)
VastaaPoistaKiitos paljon! 10 vuotta sitten blogeja oli kyllä vain murto-osa tähän päivään verrattuna. Harmittavasti monella se innostus bloggaamiseen lopahtaa melko pian aloittamisesta. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa niiden kohdalla, joilla vuosia on useampia takana ;)
PoistaJa tämä <3 olen sanaton! Aivan ihanaa! :)
VastaaPoistaSuklaamoussekakut on kyllä mun suurin heikkous. Ne vaan on niin hyviä :D
PoistaNam, niin herkullisen näköinen tämäkin! Oon tehnyt myös samanmoisista, kolmesta raaka-aineesta joskus suklaamoussea, herrrrrkkua ja myös koostumus ihana!
VastaaPoistaKiitos! Itse olen kokeillut vähän kaikkea raaka-aineita suklaamousseihin, tuorejuustoa, rahkaa, creme fraischea, smetanaa... Mutta näistä kolmesta raaka-aineesta se paras vaan tulee, ei voi mitään :)
Poista