Mokkapalat on Suomen googletetuin leivontaohje, eikä ihme. Meidät koukutetaan niiden makuun jo lapsena kotitaloustunnilla, ja koska kyseessä on erittäin simppeli ja herkullinen leivonnainen, sopii se tarjottavaksi moneen tilaisuuteen. Parastahan Mokkapaloissa on, kuten niin monessa muussakin leivonnaisessa, kuorrutus. Kuorrutus, se on pääosassa tässä Mokkapalojen kääretorttu muunnelmassa, jossa täyteläinen suklaakakkutaikina on vaihdettu pehmeään kääretorttupohjaan. Serkusten suklaaunelma -blogista löytämässäni ohjeessa mokkaisaa makua löytyy sekä kääretortun sisältä että pinnalta.
Mokkatäyte:
100 g voita
4 ½ dl (270 g) tomusokeria
¾ dl vahvaa kahvia
½ dl (20 g) kaakaojauhetta
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 dl (70 g) perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Mokkakuorrute:
25 g voita
1 ½ dl (90 g) tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
2 tl kaakaojauhetta
Aloita mokkatäytteen valmistuksesta. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Älä anna seoksen kiehahtaa, sillä se voi estää jähmettymisen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. Nosta sitten jääkaappiin.
Valmista seuraavaksi kääretorttupohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännelle. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (23 cm * 33 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Vatkaa mokkatäytettä sähkövatkaimella hetken aikaa, kunnes täyte vaalenee kuohkeutuu hieman. Levitä tasaisesti kääretorttulevyn päälle ja rullaa. Tarvittaessa kääretorttua voi käyttää jääkaapissa, ennen rullaamista, jolloin täyte jähmettyy eikä pursua niin helposti yli. Itse tein niin, että levitin täytteen pohjan päälle ja laitoin hetkeksi jääkaappiin ja rullasin vasta sitten. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Viimeistele kääretorttu mokkakuorruteella. Laita kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa jähmettymistä. Jäähdytä vesihauteessa sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Valuta kuorrute kääretortun pinnalle ja ripottele nopeasti kuorrutteen päälle strösseleitä.
Näyttää niin syötävän hyvältä! Nam!
VastaaPoistaMukavaa laskiaista sinne!
Kiitos samoin! :) Hyvää tämä kyllä on! :D
PoistaOi vitsi miten houkuttelevan näköistä! Ja runsaasti täytettä.. <3
VastaaPoistaKiitos! :) Täytettä ei voi koskaan olla liikaa. Joillekin olisi varmasti riittänyt vähempikin, mutta minusta ei ollut yhtään liian paljon :D
PoistaNäyttääpä huisin hyvältä! Tämä menee kyllä testattavien listalle!
VastaaPoistaKiitos! Tämä oli kyllä erittäin hyvänmakuinen Mokkapala-muunnelma :) Varmasti kuorrutefanien mieleen! :)
PoistaMahtavalta näyttää! Varmasti maistuu. Täytyy ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaMukavaa alkuviikkoa!
Kiitos! :) Kyllä vain maistuu! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos Mokkapalojen kuorrutteesta yhtään pitää :)
PoistaKääretorttua nam :) Just kun niistä oli puhetta ja itekin leivoin lopuksi varmaan 10 versiota, jotta opin perushommat :D Hihi. Tää näyttää ihanalta!
VastaaPoistaKääretorttua taas kerran. :) Mutta puoliksi Mokkapala kumminkin, niin voin sallia itselleni sen leipomisen. :D Tätä kyllä leivoin hyvän aikaa sitten, mutta en vain ollut saanut julkaistua.
PoistaOhoh! Onpas mehevä rulla.:) Näyttävä leivonnainen.
VastaaPoistaKiitos! Sain laitettua täytettä extra paljon sisälle, kun annoin sen hetken jähmettyä jääkaapissa :)
PoistaHei,
VastaaPoistaKääretorttupohja reseptistä puuttuu sokerin määrä!
T. Nina
Kiitos ja hyvä, että huomasit! Lisätäänpä se sinne :)
PoistaOnpa herkullisen näköinen kääretorttu...tätä täytyy kyllä kokeilla!
VastaaPoistaKiitos! Vahva suositus, jos mokkapalojen kuorrutuksesta tykkää :)
Poistahyvää oli! http://rrimasa.blogspot.fi/2017/04/mokkapala-kaaretorttu.html
VastaaPoistaTosi mahtavaa, kun kokeilit! :D
PoistaJust tehtiin ystävän lasten kanssa mokkapaloja =D Se toimii kyl mielettömän hyvin näin kääretortunkin muodossa, koska mukana on myös täytettä ;) Joskus taisin hieman tuunata mokkapaloja ja tein niistä semmoisen yksinkertaisen kerroskakun.
VastaaPoistaMokkapalat maistuu kaikissa muodossa ja mitä enemmän päällistä, sen parempi :D
Poista