perjantai 9. kesäkuuta 2017

Omar-Palat


Omat-palat on ajatuksena jo niin herkullinen, että olen jo pitkään halunnut niitä testata. Parin hieman epäonnistuneen kokeilun jälkeen olen mielestäni lähellä täydellistä lopputulosta. Ensimmäinen versio, jota testasin, oli todella köyhä eikä tehnyt oikeutta Omareiden hienolle maulle. Pohja oli kovahko ja Omareista ja kermasta keitetty kuorrutus suorastaan säälittävän ohut. Koko paletti meni siis vaihtoon, ainoastaan Omarit jäi. 

Omar-palojen pohjaksi valikoitui Kanelitytön kakkuparatiisi -blogista löytyvä maailman parhaiden mokkapalojen pohja. On muuten todella mehevä ja kostea! Kuorrutukseenkin täytyi keksiä jotain, sillä se millin ohut kinuski ei riittänyt mihinkään. Säilytin Omar-kinuskipohjan, mutta lisäsin mukaan voita sekä kinuski-tuorejuustoa. Kuorrutusta tuli mukavan paksu kerros ja makukin oli mitä mainoin. Koostumus oli tuorejuuston ansiosta hieman ilmavampi kuin ensimmäisessä versiossa. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja aion tehdä toistekin. Ehkä seuraavalla kerralla kokeilen tähän huippuun pohjaan jotain toista kuorrutusta. :)

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl (265 g) sokeria
5 dl (325 g) vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
200 g voita

Omar-kuorrutus:
1 pss (220 g) Omar-karkkeja
2 dl kuohukermaa
50 g voita
100 g kinuski-tuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita siivilän läpi ja maitoa. Kääntele lopuksi joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt voi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (23*33 cm) ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile tikulla. Älä paista kuitenkaan liikaa.

Valmista kuorrutus keittämällä kuohukermasta ja Omar-karkeista kinuski. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet ja koostumus on kinuskimainen. Lisää joukkoon voi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita lopuksi tuorejuusto kinuskin joukkoon. Levitä kuorrutus tasaisesti pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.



14 kommenttia:

  1. Hei! Minkä kokoiselle pellille oot tehnyt tämän? Näyttää normaalin uunin peltiä pienemmältä. Tämä menee kyllä testiin! (Ja jos haluat korjata kirjoitusvirheen ekasta kappaleesta, niin kuorrutus on muuttunut kuottutukseksi.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin huomattu. :) Pellin koko on noin 23 cm * 33 cm eli vähän normaalia pienempi. Laitanpa sen tuohon ohjeeseenkin vielä. Heh, kappas sinne oli tuommoinenkin moka päätynyt, korjataanpa sekin. :)

      Poista
  2. Siis niin ihanaa että säkin oot tykästynyt tuohon mokkapalapohjaan! Mä tykkään siitä kanssa yli kaiken :) Ja tää on kyllä oikea neronleimaus yhdistää se tällaiseen herkkukuorrutteeseen! Näyttää ihan älyttömän herkulliselta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Tätä parempaa pohjaa ei varmasti ole olemassakaan. Aion testata vielä niitä original maailman parhaita mokkapalojakin :)

      Poista
  3. No johan näyttävät hyviltä! Tuota pohjaa pitää testailla itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pohja oli kyllä huippu, joten kannattaa ehdottomasti testata :D

      Poista
  4. Ei kannata mennä aamusella vaakalle, kun on ton piirakan kuvia katellu... taitaa karttua jo pelkällä kattelulla. Ohje kyllä otetaan talteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi katselu ei sentään kerrytä senttejä. :) Pohja tässä on suht "terveellinen" ja ilmava, kun sitä on jatkettu maidolla eikä oo näin pelkkää voita ja sokeria :D

      Poista
  5. Onpas todella mehevän näköinen pohja. Mä oon unohtanut kokonaan Omar-karkit, pitääkin kokeilla niitä leivonnassa! :) Joskus oon nähnyt niistä kaulittavan marsipaanin tyyliin kakkukoristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjaa ei voi hehkuttaa liikaa, miten hyvä ja mehevä se oli. :) En minäkään varmaan ikinä ole itselle Omareita karkiksi karkiksi ostanut, mutta leivonnassa toimii erittäin hyvin :D

      Poista
  6. Tää kyllä kirvotti kehuja työkavereilta, ja olihan se ihan törkeän hyvää! Kiitos ohjeesta!
    Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä parhaita kommentteja, mitä voi saada! :) Mahtava juttu, että testasit ja tykkäsitte :D

      Poista
  7. Testattu ja erittäin hyväksi havaittu! :P Blogissa teksti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! :) Täytyy käydä vielä bloginkin puolelta kurkkaamassa :D

      Poista