maanantai 29. syyskuuta 2008

Caramel pecan cheesecake




Leivonnaisia kondensoidusta maidosta 2/4. Puolet on siis jo käytetty. Halusin kokeilla ohjetta, jossa ei tarvitsisi keitellä säilyketölkkiä 3 tuntia. Tässä ohjeessa maito kuumennetaan mikrossa, täydellä teholla välillä sekoittaen. Lisäksi joukkoon laitetaan hieman voita ja fariinisokeria. Minulla kävi niin, että seos hieman kokkaroitui kuumennettaessa, mutta asia korjaantui, kun seosta vatkasi hetken sähkövatkaimella. Ikävä kyllä täytyy sanoa, että maullisesti parempaa kinuskia tuli 3 tunnin vedessä keittämisellä, vaikka ei tämäkään missään tapauksessa huonoa ollut. Seuraavaksi aion kokeilla kattilassa kuumentamista. Koostumukseltaan tämä ei ole niitä parhaimpia kakkuja. Pohja osiosta tulee melko kovaa verrattuna juustokerrokseen. Maku sen sijaan on todella hyvä. Mukavan erillainen ohje verrattuna Banoffeeseen. Alkuperäinen ohje täältä.


Caramel pecan cheesecake

 

Pohja:

1 ¾ dl (120 g) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 ¼ dl fariinisokeria

1 ½ dl kookoshiutaleita

100 g voita sulatettuna

100 g pekaanipähkinöita, rouhittuna

 

Caramel:

397 g makeutettua kondensoitua maitoa

½ dl fariinisokeria

50 g voita, kuutioituna

 

Päällinen:

400 g tuorejuustoa, pehmennettynä

1 ½ dl sokeria

2 munaa

1 dl kuohukermaa

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja laita leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, fariinisokeri ja kookoshiutaleet kulhossa. Lisää voi ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa! Levitä taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista 10 minuuttia, kunnes pohja tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä

Valmista caramel sekoittamalla kondensoitu maito, fariinisokeri ja voi mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla 3-5 minuuttia sekoittaen välillä. Caramellin tulee olla kiehuvaa. Jos caramellista tulee rakeista, vatkaa sitä sähkövatkaimella. Ripottele pekaanipähkinät esipaistetun pohjan päälle. Levitä kuuma caramel veistä apuna käyttäen pekaanipähkinöiden päälle. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

Valmista päällinen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Lisää munat ja kerma. Laske uunin lämpötila 170 asteeseen. Kaada juustoseos caramellin päälle. Paista 30-35 minuuttia tai kunnes päällinen on kiinteytyt. Jäähdytä kakku ja laita kylmään tekeytymään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti