sunnuntai 25. maaliskuuta 2007

Da capo kakku




Da capo kakku a`la apso

 

Pohja:

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.

2. Kaada taikina kahdelle pellille, jotka on vuorattu leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 10 min.

3. Ota levyistä kaksi halk.26cm ympyrää irtopohjavuoan pohjaa apuna käyttäen.

4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja aseta toinen pohjista vuokaan.

5. Kostuta pohja 1 dl maitoa ja sivele pintaan noin 150 g appelsiinimarmeladia.

Täyte:

4 dl vispikermaa

150 g ranskankermaa

200g vaniljatuorejuustoa

2 dl tomusokeria

130 g valkoista suklaata

2 ½ dl Da capo suklaata hienoksi kuutioituna

4 liivatelehteä

½ dl kiehuvaa vettä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma

2. Vaahdota ranskankerma ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten

3. Sulata suklaa ja lisää hieman jäähtyneen suklaan joukkoon Da capot.

4. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen.

5. Lisää suklaaseos täytteen joukkoon.

6. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetken ja kääntele ohuena nauhana täytteeseen.

7. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja aseta toinen pohjalevy täytteen päälle.

8. Kostuta levy 1 dl maitoa.

Kuorrutus:

50 g voita

130 valkoista suklaata

1 keltuainen

(maitoa)

1. Sulata kattilassa voi ja suklaa lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.

2. Jos täyte kokkaroitui niin lisää maitoa tilkkanen ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele mielesi mukaan vai kka D a capo suklaalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti