Lomalla Ny! a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet siivilän läpi.
2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula
3. Kaada taikina kahteen 26cm irtopohjavuokaan ja paista 200
asteessa 40 minuuttia
4. Anna pohjien jäähtyä ja halkaise ne.
Täyte:
2 dl kahvikermaa
1 dl maitoa
2 dl sokeria
3 rkl maizenaa
150 g voita
1. Laita kaikki muut ainekset paitsi voi kattilaan ja keitä
ne kiisseliksi ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota voi ja lisää kiisseliä koko ajan vatkaten.
3. Kostuta alimmainen levy 1 dl maitoa ja levitä levylle
hilloa noin. 100g, levitä sen jälkeen kiisseliä toimi näin jokaisen kerroksen
suhteen.
4. Ota päällimmäinen levy syrjään ja sivele siihen ohut
kerros marmeladia.
Päälle:
250 g keltaista
marsipaania
suklaata
värjättyä tomuvettä
1. Kauli marsipaani ja kuorruta sillä päällimmäinen levy,
koristele vaikka suklaalla pursotetulla lukkologolla. Laita marsipaanilla
kuorrutettu kakkulevy kakun päälle.
Reunoille:
2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa,
kuorruta kakun reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti