perjantai 2. maaliskuuta 2007

Kirsikkakakku






Kirsikkakakku a`la apso


Pohja:



200g voita



5 dl sokeria



100g taloussuklaata



2 munaa



6 dl vehnäjauhoja



1 tl soodaa



1 tl suolaa



2 ½ dl kylmää vettä



1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu
suklaa vatkaten joukkoon.



2. Vatkaa munat mukaan yksitellen.



3. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia
aineita ja vettä voimakkaasti sekoittaen.



4. Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla
vuorattuun halk.26cm vuokaan.



5. Paista 175 asteessa 40 minuuttia, anna jäähtyä



6. Laita toinen pohjista irtopohjavuokaan ja kostuta noin
1dl kostuketta.



 



Väliin:



200g tuorejuustoa



2 dl tomusokeria



100g cocktail-kirsikoita



2 dl vispikermaa



3 liivatelehteä



vajaa ½ dl vettä



1. Laita liivatteet likoamaan.



2. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto keskenään ja lisää
hienonnetut kirsikat.



3. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti täytteeseen.



4. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet
siihen.



5. Kaada liivateseos ohuena nauhan täytteeseen koko ajan
sekoittaen.



6. Kaada täyte suklaa pohjan päälle vuokaan ja laita toinen
pohjista kanneksi ja kostuta se n. 1 dl kostuketta, anna hyytyä ennen
kuorruttamista.



 



Kuorrutus:



50g voita



vajaa ½ dl maitoa



130g valkosuklaata



3 dl tomusokeria



1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito, suklaa ja
tomusokeri, sekoita tasaiseksi.



2. Irrota irtopohjavuoan reunat ja kaada kuorrute kakun
päälle, koristele vaikka suklaalla.



 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti