lauantai 10. maaliskuuta 2007

Mussukakku





Mussukakku a`la apso





Pohja:



150g margariinia



1 ½ dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



2 rkl kaakaojauhetta



1 muna



¼ dl vettä



1. Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi
seokseksi.



2. Lisää muna ja vesi ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.



3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja
leikkaa siitä irtopohjavuoan pohjan suuruinen pala(halk.24cm) ja aseta vuoan
pohjalle, jossa on leivinpaperi.



4. Kauli lopputaikinasta suorakaiteen muotoinen pala ja
vuoraa sillä vuoan reunat ja käännä ylimääräiset taikinan liepeet vuoan
toiselle puolelle.



5. Pistele taikina haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20
minuuttia.(Anna jäähtyä)



 



Mussu:



4 dl kermaa



3 keltuaista



2 dl tomusokeria



200g
vaniljatuorejuustoa



260g valkosuklaata



4 liivatelehteä



½ dl vettä



1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
kerma.



2. Vaahdota munat ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää
tuorejuusto ja sulatettu suklaa edelleen vatkaten



3. Kääntele kerma suklaaseokseen



4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet veteen.



5. Kääntele liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada
sen jälkeen pohjan päälle.



6. Anna hyytyä kylmässä ja koristele miten haluat.



 



TIPS: Pohjaa on melko vaikea leikata kun se on niin
rapsakka.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti