tiistai 27. maaliskuuta 2007

Sitruuna -lakritsitäykkäri




Nyt haluaisin kommentteja teiltä jotka olette kokeilleet hopeatoffee kuorrutusta+kaikilta muiltakin tottakai). Ite kokeilin sitä ekaa kertaa ja täytyy sanoa että yllättävän hyvää oli.(Maistu aivan apetit jäätelön lakri sisukselle) Aino miinus oikeastaan oli se että sitä oli vaikea leikata kun se tarttu puukkon jolla siis yritin sitä leikata. Ja hieman ihmettelen myös tuota kerman määrää omasta mielestä ehkä 2 dl olisi riittänyt. Lisäsin vielä alkuperäiseen ohjeeseen 1/2 dl sokeria.



Sitruuna -lakritsitäykkäri a`la apso





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



75 g voisulaa¨



1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet käännellen taikinaan.



2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula. Kaada kahteen
voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan



3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kokoat kakkua
niin käytä kostutukseen 4 dl nestettä.



Täyte:



2 ½ dl sokeria



2 dl vettä



4 keltuaista



¼ dl sitruunanmehua



2 rkl maizenaa



4 liivatelehteä



2 dl kuohukermaa



200g sitruunatuorejuustoa



1. Laita sokeri, sitruunanmehu, keltuaiset, maizena, vesi
kattilaan ja keitä kiisseliksi.



2. Lisää kuumaan kiisseliin liotetut ja kuivaksi puristetut
liivatteet.



3. Kaada kiisseli tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



4. Vaahdota kerma ja kääntele se joukkoon. Täytä kakun
jokainen väli.



Päälle:



3 dl kuohukermaa



15 kpl hopeatoffee- karamellia



½ dl sokeria



1. Laita ainekset kattilaan ja keitä niin kauan että seos on
sakeaa. Kaada kakun päälle.



Reunoille:



5 dl Flora vispiä



1 dl tomusokeria



1. Vaahdota Flora vispi ja kääntele joukkoon tomusokeri.
Sivele ensin kakun reunoille ja pursota loput.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti