Minttusuklainen valkosuklaavaahtotorttu a´la apso
Pohja:
150g voita
1,5dl tomusokeria
3 ¾ dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
(vettä)
1.Vuoraa halk. 28cm vuoka leivinpaperilla
2.Nypi kylmän voin sekaan kuivat aineet.
3.Lisää keltuainen ja sen verran vettä että, taikinaan tulee hyvä koostumus.
4.Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
5.Paista 190 asteessa kunnes pohja on ottanut hieman väriä.
Täyte:
260g valkosuklaata
3 keltuaista
4dl tomusokeria
8 kpl After Eightiä
200g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
4dl kermaa
1.Sulata suklaa
2.Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri
3.Lisää suklaa keltuaisseokseen
4.Notkista tuorejuusto ja rahka ja lisää sen jälkeen suklaaseokseen
5.Paloittele After Eightit ja lisää täytteeseen
6.Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi(mutta ei voiksi) ja kääntele se varoen muiden aineiden sekaan.
7.Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa
TIPS: Kakku maustuu sitä enemmän, mitä kauemmin se on jääkaapissa.
Suklaata voi käyttää enemmänkin.
Täytteen koostumus pehmoinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti