lauantai 22. syyskuuta 2007

Tuorejuusto-omenapiirakka




Tuorejuusto-omenapiirakkaa, jota tehtiin köyhissä ritareissa jonkin aikaa sitten.

Tuorejuusto-omenapiirakka (Köyhät ritarit 2007)


Murotaikinapohja:

125 g voita

1 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 keltuainen

Täyte:

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

1 pkt (200 g) maitorahkaa

1 kananmuna

1 rkl perunajauhoja

¾ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 - 4 omenaa ( 2 isoa omenaa)

Kuorrute:

¾ dl fariinisokeria

½ - 1 tl kanelia

75 g voita

 

Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin, lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita viileään lepäämään, jotta se on helpompi kaulita.

Painele takina vuoan pohjalle, esipaista tarvittaessa n. 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, kananmuna, sokerit ja perunajauhot. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Pilko n. 3-4 omenaa (2 isoa omenaa) 1/2 cm siivuiksi ja laita ne tuorejuustotäytteen päälle niin, että täyte peittyy kokonaan. Mutta älä paina niitä täytteeseen, vaan sen päälle.

Sekoita fariinisokerista, voista ja kanelista kuorrute ja ripottele sitä omenoiden päälle. Paista uunissa keskitasolle n. 30 minuuttia 180 asteessa, niin että sokeri sulaa ja omenat pehmenevät.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti