Mango-kinuskitäytekakku
8 munaa
3 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
Täyte:
6 liivatelehteä
1 ½ prk maitorahkaa
1 tlk(225 g) säylykemangoa
1 dl sokeria (voi laittaa enemmänkin)
5 dl kuohukermaa
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
25 g voita
Reunoille:
1 ½ prk Flora vispiä
130 g valkosuklaata
Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän
läpi). Kaada halk. 26 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu.
Paista 175 asteessa uunin alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.
Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat
kakun 2 dl hedelmämehua.
Valmista
täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot ja laita sose
kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna seos ja liota siihen kuivaksi
puristetut liivatteet. Kääntele mangoseokseen ensin rahka ja sen jälkeen
vaahdotettu kerma.Kokoa kakku irtopohjavuokaan, laittamalla pohjalle kakkulevy
ja sen päälle aina mangotäytettä.
Valmista
kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria niin kauan, kunnes se on
sakeahkoa. Lisää joukkoon lopuksi voi ja kaada kakun päälle.
Valmista
reunapursokkeet. Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan suklaan
joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele seos
lopun Flora vispin joukkoon. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakun
reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti