Arabialaista maustekakkua siis. Ohjeen otin jälleen kerran Mimmiltä kahvikakkujen mestarileipojalta. Mausta sen verran, että kuorrutus oli tosi hyvää ja kakkukin maistui oikein maukkaalta. Ehkä kuitenkin tiikerikakku on ollut näistä Mimmin kakkuohjeista se parempi. Mutta makuasioistahan ei voi muuta kuin kiistellä:)
Arabialainen maustekakku
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1 ½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
Valmistaminen:
- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi
- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä
- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.
- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta
- muista säilyttää kakku kylmässä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti