Tämä ohje on peräisin Maria Öhrnin kirjasta Pehmeät suklaakakut. Ohjettanoudatin melko orjallisesti, mutta After Eight-suklaan korvasin Pirkan minttusuklaarakeilla (laitoin 60 g), jotka pilkoin veitsellä melko krouviksi paloiksi. Täyte on koostumukseltaan jämäkkää ja mureaa. Pohja jää mukavan kosteaksi ja onkin kakun makeampi osuus.
Käytin halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaa. Reunat ja pohjan vuorasin leivinpaperilla, mikä helpottaa kakun irroittamista siististi vuoasta.
Pohja valmiina menossa uuniin.
Paistunut pohja.
Minulla on tapana sulattaa suklaa mikrossa. Laiton suklaan kulhoon ja lorautin joukkoon hieman kermaa (varmaan reilut 1/2 dl), sitten vain kuumennetaan täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jos haluaa ottaa varman päälle, niin kannattaa sulattaa vesihauteessa. Pilkottuja minttusuklaarakeita en siis kuumentanut vaan lisäsin ne sulaneen seoksen joukkoon.
Mousse levitetty jäähtyneen pohjan päälle. Ei muuta, kuin jääkaappiin jähmettymään...
Kyllähän tuollasta söisi mielellään!
VastaaPoistaOii nam! Näyttää niin hyvältä että melkein tekis mieli vaihtaa tän päivän päärynäjälkkäri ton kakun leipomiseen.. :-)
VastaaPoistaLöysin vasta blogiisi! Ihania herkkuja! Tätä pitää kokeilla pian! :-)
VastaaPoista