Kaikki uppopaistettuhan on tunnetusti hyvää, eivätkä berliininmunkit tee siinä poikkeusta. Tein näitä vapun aikaan ja hyviä olivat. Jostain syystä tulee melko harvoin friteerattua mitään ja ehkä senkin vuoksi munkit ym. maistuvat erityisen hyviltä.
Berliininnunkit (20 kpl)
250 g maitoa
65 g sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa
noin 900 g vehnäjauhoja
1/2 muna
50 g voita
Paistamiseen:
1 l rapsiöljyä
Kuorrute:
tomusokeria
marjamehua
suklaata
Valmista pullataikina
Ota jauhoista noin 50 g erilleen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja
jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa
taikinaan hieman sitkoa. Lisää puolikas kananmuna. Lisää loput jauhoista ja
lopuksi huoneenlämpäinen voi. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, lisää
jauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee irrota kulhon reunoilta. Anna
kohota, kelmulla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro
tai uuni on hyvä paikka) kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta
taikinasta ilmat pihalle ja kauli levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla esim. juomalasilla paloja. Anna kohota vähintään puoli tuntia.
Kuumenna öljy 175 asteiseksi ja paista munkkeja pari minuuttia kummaltakin puolelta kunnes ne ovat kauniin ruskean värisiä. Laita paistetut munkit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva lähtee pois. Halutessasi pursota jäähtyneiden munkkien sisälle vadelmahilloa tai marmeladia.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä munkkien päälle. Kuorrutus ei saa olla liian ohutta, jolloin se valuu pois munkkien päältä. Pursota sulatettu suklaa kovettuneen kuorrutuksen pinnalle.
Voi taivas mitä herkkuja! Slurps! Ihanan näköisiä, söisin heti pari ;D
VastaaPoistaKiitos :D
PoistaVoi nam, mitä herkkuja! :)
VastaaPoistaMunkit on kyllä superhyviä :)
Poista