sunnuntai 16. elokuuta 2015

Riisimurosuklaa

Myönnetään, että on vähän jouluinen päivitys, mutta minusta riisimurosuklaat on vaan niin hyviä, että niitä voi tehdä ympäri vuoden. Toisaalta jouluhan on lähempänä edessä kuin takana, jippii! Riisimurosuklaata ei pidä sekoittaa riisisuklaaseen, jota kaupassa myydään levynä. Riisimurosuklaassa ei käytetä oikeaa suklaata, vaan pohja tehdään kookosrasvasta, johon sekoitetaan tomusokeria, kaakaojauhetta ja perus riisimuroja.

Riisimurosuklaa
125 g kookosrasvaa
20 g kaakaojauhetta
120 g tomusokeria
2 tl  vaniljasokeria
8 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva kattilassa tai mikrossa. Lisää joukkoon kaakaojauhe, sokerit ja riisimurot. Annostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperille tai paperisiin muffinivuokiin. Säilytä riisimurosuklaita jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Nää on hauskoja, näitä tuli lapsenakin tehtynä! :D Mun veljen vaimo sanoo näitä peikon pieruiksi! ;D

    VastaaPoista
  2. Meillä näitä sanotaan murumaruiksi :)

    VastaaPoista
  3. Voiko tehdä ilman kookosrasvaa ja millä voisi korjata sen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosrasva antaa riisimurosuklaille sen ominaisen koostumuksen, joten en kyllä keksi, millä voisi korvata. Voi käyttää myös oikeaa suklaata, jonka joukkoon sekoittaa riisimurot. Tällöin koostumus on täysin erilainen, mutta varmasti hyvä.

      Poista