sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Itse tehty Wiener Nougat

Wiener Nougat on mielestäni parasta suklaata maailmassa (vai onko se edes suklaata?)! Joka tapauksessa ei tarvinnut kauaa miettiä aionko testata kotitekoista Wiener Nougatia, kun törmäsin sellaisen kuvaan Instagramia selatessani. Sittenpä ei muuta kuin ohjetta googlettamaan. Päädyin testaamaan Suklaapossun Wiener Nougat -ohjetta, sillä se tuntui äkkisilmäyksellä parhaalta vaihtoehdolta.

Hieman pienensin ohjeen määriä, koska mantelilastuja en hoksannut ostaa kuin yhden pussin, jossa oli 70 g, kun niitä oliskin tarvittu 100 g. Siitä huolimatta tästä tuli ihan hyvä määrä Wiener Nougateja. Pehmoisen maun ja koostumuksen näihin tuovat Dubbel Nougat -patukat, jotka kuuluvat omiin suosikki patukkoihini. Oikeita äklömakeita pommeja suorastaan, nam! Tähän kun yhdistää paahdetut mantelit sekä tummaa ja maitosuklaata, niin makuhermoni suorastaan räjähtivät. Tässä siis super hyvä lahjaidea suklaaherkuista pitävälle henkilölle! Voittaa kaupan konvehdit mennen tullen ja palatessa, eikä ole kyllä vaikeita tai aikaa vieviä tehdä! :)

Wiener Nougat
3 kpl (yht. 150 g) Dubbel Nougat -patukoita
35 g tummaa suklaata (50%)
75 g maitosuklaata
2 tl voita
ripaus suolaa
70 g mantelilastuja

Paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuumalla paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Pilko suklaat, Dubbel Nougatit ja voi mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla mikrossa välillä sekoittaen, kunnes suklaaseos on yhtenäistä. Lisää mantelilastut. Rouhaise sekaan ripaus suolaa makua korostamaan. Kaada seos 15 cm * 20 cm kokoiseen rasiaan/astiaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ja leikkaa kuumennetun veitsen avulla paloiksi.




10 kommenttia:

  1. Minulla samat herkut tulossa...mantelilastut pahdettu, vaan suklaapatukat unohtuivat kauppaan. Olen myös ollut aina näiden fani.....huomenna tehdään meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on silloin jo hyvällä alulla, kun mantelilastut on paahdettu. :) Wiener Nougatit on kyllä joulusuklaiden terävintä kärkeä! :)

      Poista
  2. Ihana ohje!
    Joskus täytyy näitäkin kokeilla!
    Mukavaa maanantai päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi! :) Kiitos samoin! :)

      Poista
  3. Pitäisi varmaan itsekin tehdä, kun Wiener Nougat on ainut kaupasta löytyvä maidoton suklaa ja hinta aikamoinen. Kivaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta on kieltämättä melko suolainen kaupan Wiener Nougateissa, mutta on ne vaan niin hyviä :) Kiitos sitä samaa! :D

      Poista
  4. Nämä ovat tosiaan ihan sikahyviä, joulunajan parhaimpia (ellei parhaita) nameja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä kiilasi oman top listan kärkipaikalle. Kiitos vielä kerran ohjeesta! :)

      Poista
  5. Hei, sinullahan on herkullinen blogi!
    Varmasti hyvää tuo tekemäsi suklaa!
    Mukavia joulunaluspäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvää oli ja aion tehdä vastakin. Ehkäpä kokeilen eri suklaalla ensi kerralla :) Mukaa joulun odotusta sinullekin :)

      Poista