lauantai 18. maaliskuuta 2017

Annin Herkullisin Porkkanapiirakka


Maailman parhaita ohjeita löytyy yllättävän paljon siihen nähden, että vain yksi voi olla maailman paras. Maailman paras etuliite saa kuitenkin joka kerta mielenkiintoni heräämään, kun sellaiseen törmään. Minunkin blogista taitaa muutama maailman paras ohje löytyä, myönnetään, mutta ohjeen pitää kuitenkin olla täydellinen tai sitä hipova, jotta itse uskallan etuliitteen lisätä.

Tärmäsin jokin aika sitten Annin blogissa maailman paras porkkanakakku -ohjeeseen ja enempää ei tarvittu, että minut oli vakuutettu. Nopea vilkaisu raaka-aineluetteloon varmisti, että tämän täytyy olla hyvää. Porkkanakakusta pitää mielestäni löytyä aina kaksi raaka-ainetta ja ne ovat tietenkin porkkana ja auringonkukkaöljy. Rasvana pitää nimenomaan käyttää auringonkukkaöljyä, jotta lopputuloksesta tulee ihanan kostea ja pehmeä.

Porkkanakakku ei olisi tietenkään porkkanakakku ilman kuorrutusta. Kuorrutuksen osalta en ole kovinkaan jumiutunut, vaan minulle käy kaikki raikkaista rahkakuorrutuksista tuhteihin voikreemeihin. Tuorejuusto, voi ja tomusokeri yhdistyvät tässä ohjeessa samettiseksi kuorrutteeksi, jota on riittävästi suuremmankin kuorrutefanin mieleen. Anni oli siis oikeassa, tämä on täydellinen tai ainakin sitä hipova porkkanakakku :)

Pohja:
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 ½ dl (135 g) ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl (270 g) auringonkukkaöljyä
4 ½ dl (295 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä (laitoin ½ tl jauhettua pomeranssinkuorta)
½ tl suolaa
vanilja-aromia (laitoin 1 tl vaniljasokeria)
300 g porkkanaraastetta
100 g pähkinöitä

Kuorrute:
100 g voita
5 ½ dl (330 g) tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vanilja-aromia

Koristeeksi:
strösseleitä

Vuoraa uunipelti tai 23 cm * 33 cm uunipannu leivinpaperilla. Raasta porkkanat hienoimmalla terällä. Rouhi pähkinät haluamasi kokoiseksi rouheeksi veitsellä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Mittaa sokerit, kananmunat ja öljy kulhoon, vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon pähkinärouhe. Kääntele mukaan siivilän läpi keskenään sekoitettuja kuivat aineet. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Seos on hieman kokkareista, mutta tasoittuu, kun lisäät tuorejuuston. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes tuorejuusto on kokonaan sekoittunut kuorrutuksen joukkoon. Lisää vanilja-aromi ja vatkaa seosta suurimmalla teholla, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle esim. strösseleitä.




14 kommenttia:

  1. Porkkanapiirakka on kyllä yksi parhaista piirakoista! Minulla kuorrute tulee ehdottomasti sulatejuustosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Minä en ole koskaan kokeillut sulajuustosta. Äiti ja mummu sen sijaan käyttää aina sitä, mutta jostain syystä itse käännyn tuorejuuston puoleen, vaikka sulatejuustokin toimii erittäin hyvin :)

      Poista
  2. Oi olen hurmioitunut tästä! Linkityksestä, testailusta ja pelkistä kuvista :) ahh se nimi perustuu siihen, että sitä täydellistä reseptiä piti kauan etsiä ja kun sen löysi ei muu enää kelpaa! :) Näyttää niin hyvältä. Saisimpa palan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, onpa kiva kuulla. :D Ei jää minullekaan ainoaksi kerraksi, kun tällä ohjeella porkkanakakkua teen, oli super hyvää! :)

      Poista
  3. Arvaa onko tätä nyt itsekin pakko testata...? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku tekee päivästä asteen verran paremman. :) Kannattaa kyllä testata, tää on huippu hyvää1 :)

      Poista
  4. Minun on jo pitkään tehnyt mieli porkkanakakkua tai -piirasta, ja nyt en varmaan enää voi vastustaa - niin hyvältä näyttää ja kuulostaa, NAM :)

    VastaaPoista
  5. Porkkanapiirakka on yks mun suokkareista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, se on niin hyvää ja vieläpä super helppo tehdä :)

      Poista
  6. O-ou, porkkanapiirakka on lempparia, pitääpä leipoa pikimmiten. Näyttää mehevältä. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella mehevää ja paranee vaan kun saa maustua pari päivää jääkaapissa :)

      Poista
  7. Moi! Tiedätkö haittaako jos taikinaan laittaa vain 2 munaa? Kaapissa vain 2 jäljellä 😃. T. Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tulee varmasti hyvää kahdellakin. Halutessaan taikinaan voi lisätä pari ruokalusikkaa maitoa/vettä, niin mehevyys säilyy paremmin taikinassa. :)

      Poista