lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kahden Suklaan Moussekakku


Tätä kakkua tein tilauksesta illanistujaisiin jokin aikaa sitten. Toimeksiantona oli legendaarinen "joitain hyvää". Moussekakut kuuluu omiin bravuureihin, joten päätin pelata varman päälle ja tehdä jotain, mikä takuulla on hyvää ja onnistuu joka kerta. Yhdistin samaan kakkuun kahta eri moussea. Valkosuklaata totta kai ja sille kaveriksi tein lakritsisen moussen Lontoon rae maitosuklaasta.

Kuulemma oli ollut todella hyvää, joten otan riskin ja julkaisen ohjeen itse maistamatta. Jos rehellisiä ollaan, niin tein testikakun, johon käytin kaikki jämäleivonta-aineet, mitä sattui löytymään. Tämä kakku esiintyy siis kuvissakin. :) Maitosuklaamousseen laitoin suklaan makuista tuorejuustoa vanilljatuorejuuston sijaan ja alemman moussekerroksen suklaana käytin Fazerin mustikkajogurtticrisp maitosuklaata. Koostumus ja maku oli onnistunut näilläkin raaka-aineilla :)

Pohja:
175 g Domino-keksejä
35 g voita

Mousset:
2 liivatelehteä
2 rkl (30 g) vettä
···
200 g vanilja-tuorejuustoa
2 ¼ dl Flora Vispiä
100 g Fazerin Lontoonrae-maitosuklaata
100 g valkosuklaata

Pinnalle:
¼ dl Flora Vispiä
25 g tummaa suklaata (50 %)

Aloita pohjan valmistuksella. Pingota leivinpaperi halk 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja leikkaa reunoilla sopivan kokoiset suikaleet. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla ja "liimaa" leivinpaperisuikaleet kiinni. Irrota keksinpuolikkaat toisistaan ja kaavi täyte kulhoon. Murskaa keksiosat kaulimella minigrip-pussissa. Laita voi ja domino keksien täyte mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puoliteholla välillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja yhtenäistä. Lisää jauhetut keksit ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin vetäytymään moussen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vaahdota 2 dl Flora Vispiä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja jatka vatkaamista pienimmällä teholla, kunnes seos on tasaista.

Laita Lontoonrae-maitosuklaa ja 1 rkl Flora Vispiä mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hieman ja kääntele joukkoon puolet Flora Vispi - tuorejuustoseoksesta. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa. Ota toinen liivatelehti likoamasta, purista kuivaksi ja lisää kiehuvan veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana maitosuklaamoussen joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin. Kun mousse on hyytynyt, valmista valkosuklaamousse samalla tavalla.

Päällistä varten sulata tumma suklaa ja Flora Vispi mikrossa, kunnes seos on tasaista. Kaada ohuena nauhana hyytyneen kakun pinnalle ja viimeistele koristelu strösseleillä, sokerihelmillä tms




8 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja taatusti hyvää! Suklaan ja salmiakin ystävänä melkein sain maun kielelle kun luin ohjeen ja näin raaka-aineet.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, moussekakut on kyllä erittäin hyviä. :) Valkosuklaa ja lakritsi toimii hyvin yhteen :)

      Poista
  2. Aa että, kun näyttää hyvälle!
    Tekisi heti mieli maistaa palanen!😀
    Hyvää sunnuntai päivää sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hyviltä kuulostavat molemmat kakut!

    VastaaPoista
  4. Kuohkean näköinen kakku, tekis heti mieli pikkuinen lusikallinen maistaa :D. Makuyhdistelmä varmasti toimiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä mukavan pehmeä ja kuohkea! Yleensä jätän hyydykekakuissa liivatteen määrän aivan minimiin, jolloin lopputulos on entistäkin samettisempi! Makuyhdistelmänä lakri ja valkosuklaa on todella hyvä :)

      Poista