torstai 29. maaliskuuta 2007

Manzikkatäykkäri




Manzikkatäykkäri  a`la apso



 



Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



3 dl vehnäjauhoja



1 dl perunajauhoja



1 tl leivinjauhetta



75g voisulaa



1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.



2. Kääntele jäähdytetty voisula joukkoon.



3. Kaada taikina kahteen halk.26 irtopohjavuokaan jotka on
jauhotettu ja voideltu.



4. Paista 200 asteessa 35 minuutti, anna jäähtyä.



Täyte:



4 dl vispikermaa



200g
vaniljatuorejuustoa



300g mansikkahilloa



5 liivatelehteä



½ dl kiehuvaa vettä



1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
kerma.



2. Vatkaa tuorejuusto ja hillo tasaiseksi seokseksi,
kääntele kerma joukkoon.



3. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita ohuena
nauhana täytteeseen.



4. Vuoraa irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja
halkaise kakkulevyt.



5. Aseta yksi pohjista vuokaan ja kostuta vajaalla dl:llä
esim. sokerivedellä.



6. Kaada noin kolmannes mansikkatäytteestä levyn päälle,
aseta seuraava levy täytteen päälle ja toimi kuten edellä(älä laita
päällimmäisen levyn päälle täytettä)



Päälle:



mansikkamarmeladia



mansikoita



2 dl vettä



1 ½ dl hyytelösokeria



1. Sivele kakun pinta kauttaaltaan marmeladilla.



2. Halkaise mansikat ja asettele ne kakun pinnalle.



3. Kiehauta vesi ja lisää mukaan hyytelösokeri, lusikoi
mansikoiden päälle.



Reunoille:



2 ½ dl mansikkakermaa



2 rkl tomusokeria



1. Vaahdota kerma ja makeuta lopuksi tomusokerilla.



2. Sivele kakun reunat kermalla.



3. Voit halutessasi koristella kakun
pinnan vielä valkosuklaalla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti