sunnuntai 4. maaliskuuta 2007

Moomin moussekakku a`la apso





Moomin moussekakku a`la apso





Pohja:



200g margariinia



1 ½ dl sokeria



1 muna



4 ½ dl vehnäjauhoja



1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna edelleen
vatkaten.



2. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.



3. Kauli taikinasta ohut pohja (halk.24cm)irtopohjavuokaan,
joka on vuorattu leivinpaperilla.



4. Paista 200 asteessa, kunnes pohja on ottanut hieman
väriä(tee lopputaikinasta vaikka keksejä)



Reunoille:



100g valkosuklaata



1. Vuoraa irtopohjavuoan reunat kelmulla ja sivele kelmun
pintaan suklaa, anna kovettua.



4 dl kermaa



3 keltuaista



3 dl tomusokeria



200g tuorejuustoa



300g taloussuklaata



4 liivatelehteä



½ dl vettä



1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma
ja sulata suklaa mirkrossa.



2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vatkaimella ja
lisää tuorejuusto edelleen vatkaten.



3. Lisää täytteeseen sula suklaa niin ikään koko ajan
vatkaten.



4. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.



5. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos
ohuena nauhana täytteeseen.



6. Kaada täyte pohjan päälle, laita hyytymään kylmään ja
koristele miten haluat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti