sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Pigall-moussekakku





Tässä kakussa käytin pohjana jaffakeksejä. Nuo Jaffakeksit ovat hyvä ratkaisu jos haluaa saada pohjan aikaiseksi todella nopeasti. Makukin oli ihan hyvä.

Pigall-moussekakku





Pohja:



noin 200 g
Jaffa-keksejä





Vuoraa halk-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Asettele  Jaffa-keksit kokonaisina
pohjalle ja leikkaa koloihin sopivat keksin palat, jotta pohjalle ei jää
rakoja.



 



Täyte:



7 liivatelehteä



3 keltuaista



200 g maustamatonta
tuorejuustoa



130 g valkoista
suklaata



4 dl vispikermaa



3 valkuaista



1 dl tomusokeria



4 Pigall-patukkaa
(40g/kpl)





Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko Pigallit
pieneksi kuutioksi. Vatkaa tuorejuusto ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele
suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri
pienissä erissä koko ajan vatkaten. Liuota liivatelehdet kuumaan vesimäärään
(3/4 dl) ja anna jäähtyä hieman. Kaada ohuena nauhana  täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele
lopuksi joukkoon Pigallit ja vaahdotetut valkuaiset. Kaada Jaffa-keksipohjan
päälle ja anna hyytyä kylmässä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti