Ohje on Marien blogista, itse vain muokkailin hieman sitä.
Suolapähkinä-nougatmuffinit, noin 14 kpl
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
150g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl levinjauhetta
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 kpl maraboun dubbelnougatia (56g/kpl)
50 g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä
0,75 dl maitoa
Pilko tumma suklaa ja nougaa pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa suolapähkinöiden kanssa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva. Sekoita varovasti lusikalla. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan, yhdessä maidon ja pähkinäsuklaaseoksen kanssa. Kääntele sekaisin isolla metallilusikalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä, kuorruta sulatetulla suklaalla (johon on sekoitettu öljyä) ja ripottele suolapähkinöitä päälle. Nosta viileään kovettumaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti