tiistai 29. heinäkuuta 2008

Chocolate Chip Cookie Pie


Ohje jälleen napattu amerikkalaisesta leivontablogista. Ohjeessa oli kaupan piirakkataikinaa, mutta minä tekaisin oman suosikkimurotaikinani pohjaksi. Täyte maistuu, niin kuin ehkä nimestäkin saattaa päätellä, suklaacookiestaikinalle. Oikein hyvä ja amerikkalaisen makuinen ohje. Tosi hyvää vaikkapa jätskin kanssa nautittuna.

Murotaikinapohja:
200 g voita
1 ¼ dl (100 g) sokeria 
1 muna
4 ½ dl (300 g) vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Kääntele vehnäjauhot varovasti taikinaan, älä vaivaa!. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vetäytymään. Painele taikina irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle ja reunoille. Taikinan voi myös kaulita. (Kaikkea taikinaa ei tarvitse käyttää, lopusta voi paistaa keksejä.)


Täyte:
2 munaa
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria, esim muscovadosokeria
170 g voita, pehmennettynä
170 g suklaarouhetta
2 ½ dl (125 g) pekaanipähkinöitä, rouhittuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahdon joukkoon jauhot, sokeri, fariinisokeri ja voi. Kääntele joukkoon suklaa ja pekaanipähkinät. Kaada seos paistamattoman pohjan päälle. Paista noin 40 minuuttia uunin alatasossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti