Biscoteissa on se periaate, että ensin pellille laitetaan kasa taikinaa, joka paistetaan. Sitten taikinapötköstä leikataan halutun vahvuisia siipaleita, jotka kuivatetaan uunissa rapsakoiksi. Aika neutraalin makuisia keksejä, varsinkin ilman suklaakuorrutetta. Näihinhän tulee suhteessa enemmän munia, kuin tavallisiin pikkuleipiin.
Mantelibiscotti
175 g (2 dl) sokeria
3 munaa
vanilja-aromia
375 g (5 ¾ dl) vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 manteleita, karkeana rouheena
Vaahdota voi ja sokeria, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti voivaahtoon manteleiden kanssa. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele pellille (jauhoja apuna käyttäen) kaksi noin 7 cm leveää ja 30 cm pitkää taikinatankoa. Paista 165 asteessa noin 25 – 30 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä hetki ja leikkaa taikinasta ohuita noin 1 cm siivuja. Laita siivut takaisin pellille ja paista noin 5 minuuttia. Ota pois uunista ja käännä siivut toisinpäin. Paista jälleen 5 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Kuorrutus:
200 g suklaata
1 rkl auringonkukkaöljyä
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon auringonkukkaöljy. Dippaa biscottien toinen pää suklaaseen. Anna kovettua kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti