maanantai 18. elokuuta 2008

Jogurttirusinamuffinssit


Tosi helppo ja nopea muffinssiohje. Koostumus on pehmeää ja jogurttirusinat tuovat kivaa vaihtelua. Päällä suklaalevitettä, jota olen nykyään alkanut suosimaan kaikenlaisissa kuorrutteissa, kun se ei jäsähdä jääkaapissakaan niin kovaksi kuin normi suklaa.

Jogurttirusinamuffinssit (24 kpl)
200 g             voita
2 dl                sokeria
3                    kananmunaa
300 g             jogurttirusinoita
5 dl (325 g)   vehnäjauhoja
2 tl                 leivinjauhetta
2 tl                 vanilliinisokeria
2 dl                maitoa tai kevytkermaa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon jogurttirusinat. Sekoita taikinaan jauhot ja lopuksi kerma. Lusikoi taikinaa 24 muffinssivuoan syvennykseen, joihin on laitettu paperinen muffinssivuoka. Paista 200 asteessa, kunnes muffinssit ovat saaneer hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:
suklaalevitettä (Eldorado)
Laita suklaalevitettä minigrip-pussiin ja kuumenna mikrossa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on juoksevaa. Pursota raitoja muffinssien pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti