perjantai 22. elokuuta 2008

Suklaapalat



Leivoksissa pohjana perus mokkapalapohja. Välissä suklaavaahtoa ja kuorrutteena käytetty ylläri, ylläri suklaalevitettä. Pakko hehkuttaa sen soveltuvuutta leivontaan. Kuorrutteena käy sellaisenaan, ei kovetu niin kuin tavallinen suklaa. Vaikka levitteissäkin on toki eroja. Sen olen huomannut, että Euro Shopperin suklaalevite pysyy selkeästi pehmeinpänä, jääkaappissakaan se ei hirveän tönköksi mene. Näihin on käytetty hasselpähkinäsuklaalevitettä, mutta mikä tahansa purnukkalevite passaa. Nämä ovat muuten tosi hyviä jäisenä, eli pakkaseen vaan vierasvaraksi jos siltä tuntuu.

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl (325 g) vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C: ssa 15-20 min. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.

Täyte:
2 ½dl Flora vispiä
150 g hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)
1 ½ dl Wiener-Nougat crushia
Vaahdota Flora vispi. Kääntele se pienissä erissä huoneenlämpöisen suklaalevitteen joukkoon. Kääntele joukkoon Wiener-Nougat crush. Levitä täyte tasaisesti toisen kakkulevyn päälle ja aseta toinen levy täytteen päälle.

Kuorrutus:
250 g  hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)
Wiener-Nougat crushia
Sulata levitettä mikrossa sen verran, että siitä tulee juoksevaa ja helposti levittyvää. Kaada kakkulevyn päälle ja tasoita pinta lastalla. Ripottele pinnalle Wiener-Nougat crushia. Laita kylmään kovettumaan ja leikkaa palasiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti