maanantai 10. marraskuuta 2008

Katin Briossit




Katilta löysin herkullisen kuuloisen briossi-ohjeen, jota oli pakko testata mitä pikimmiten. Kati oli tehnyt näistä valtavan suuria, minä taas päätin tehdä hieman maltillisemman kokoisia. Hän oli laittanut väliin pelkkää valkosuklaata, minä päätin laittaa kyytipojaksi hieman appelsiinimarmeladia, joka passasi tosi hyvin valkosuklaan kanssa. Täytettä laitoin melkoisen vähän, kun mulla tahtoo tursuta aina täytteet normaalisti pellille, kun en malta hillitä niiden käyttöä. Ohjeessa sanotaan, että taikinaa pitää vaivata melko kauan enne kuin se on tasaista. Mulla meinasi usko loppua, kun taikina näytti 10 min vaivaamisen jälkeenkin vielä kokkareiselta. Lopulta taikinasta muodostui kuin muodostuikin sileä, rasvainen ja pehmeä taikinapallo. Mukavaa vaihetua normaalille pullalle. Katin vastaavat löytyy täältä.


Katin Briossit 26 kpl

 

1 1/4 dl maitoa

25 g hiivaa

3/4 dl sokeria

1 1/2 tl (5 g) suolaa

8 dl vehnäjauhoja

2 munaa

250 g voita

 

Täytteeksi:

100-200 g appelsiinimarmeladia

50-60 g valkoista suklaata

 

 

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.

 

Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti. Lisää munat, loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta kärsivällisesti vaivaten taikinasta muodostuu tasainen ja hyvä.

 

Kohota briossitaikinaa ensin 45 minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.

 

Kauli taikina pitkulaiseksi levyksi. Ripottele haluamasi täyte levylle ja rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa rulla 26 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin (tukevat paperivuuatkin käyvät). Kohota briosseja taas 45 minuuttia.

 

Voitele pinta keltuaisella jos haluat (ei välttämätöntä) ja paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

 

Koristele sulatetulla valkosuklaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti