Katin Briossit 26 kpl
1 1/4 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl (5 g) suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 munaa
250 g voita
Täytteeksi:
100-200 g appelsiinimarmeladia
50-60 g valkoista suklaata
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.
Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti. Lisää munat, loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta kärsivällisesti vaivaten taikinasta muodostuu tasainen ja hyvä.
Kohota briossitaikinaa ensin 45 minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.
Kauli taikina pitkulaiseksi levyksi. Ripottele haluamasi täyte levylle ja rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa rulla 26 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin (tukevat paperivuuatkin käyvät). Kohota briosseja taas 45 minuuttia.
Voitele pinta keltuaisella jos haluat (ei välttämätöntä) ja paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Koristele sulatetulla valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti