tiistai 3. helmikuuta 2009

Mascarpone-suklaa browniet



Tämä ohjeen olen kehitellyt osittain itse. Etsin pohjan ohjeen yllättävää kyllä amerikkalaiselta leivontasivuilta. Ajattelin, että mascarponen pehmoinen maku sopisi suklaisen browniepohjan päälle erinomaisesti. Ja tottavie se sopikin. Tätä ohjetta suosittelen lämpimästi kaikille. Makeannälkä lähtee jo pienestä palasesta ja tämä soveltuu myös erinomaisesti pakastettavaksi.





Mascarpone-suklaa browniet


 


Pohja:


150 g voita


150 g tummaa suklaata


3 munaa


1¾ dl (120 g) fariinisokeria


1¾ dl (160 g)sokeria


2 dl (130 g) vehnäjauhoja


(½-1 dl manteli/pähkinärouhetta)


Laita leivinpaperi uunipannun pohjalle ja voitele pannu. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita sokerit keskenään.Vaahdota munat ja kolmas osa sokereista vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen munavaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes kaikki sokeri on lisätty. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Kääntele joukkoon lopuksi vehnäjauhot ja mantelirouhe. Kaada seos uunipannuun ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä ja kumoa.


 


Mascarponekerros:


250 g mascarponejuustoa


½ dl tomusokeria


Sekoita mascarpone ja sokeri keskenään. Levitä tasaisesti browniepohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan kuorrutuksen valmistusta.


 


Suklaaganache:


¾ dl kermaa


75 g tummaa suklaata


Laita ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut, niin anna seoksen jäähtyä huoneen lämmössä. Kaada kuorrute mascarponekerroksen päälle ja tasoita veitsellä pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti