Helppo ja hyvä mustikkapiirakka. Ei välttämättä tarvitse edes jätskiä tai vaniljakastiketta lisäkkeeksi. Pohja on sopivan pehmeä ja täyte kermainen, mutta silti raikas. Alkuperäinen ohje, josta tämä on muunneltu löytyy täältä.
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g mustikoita
1 prk (200 g) ranskankermaa
½ dl sokeria
1 muna
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun 24-25 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerma, muna ja sokeri keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa foliolla, jos pinta tummuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti