maanantai 20. heinäkuuta 2009

Pähkinä-suklaapalat




Nämä palat on keksin ja leivoksen välimuoto. Ehkä muistuttavat silti keksejä enempi. Päällisen suolainen-makea liitto on todella herkullinen.

Pähkinä-suklaapalat

Pohja:

225 g voita

2 ½ dl (175 g) fariinisokeria

1 keltuainen

3 rkl cappuccinojuomajauhetta

2 rkl kiehuvaa vettä

4 ½ dl (300 g)vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen vatkaten joukkoon. Luiota cappuccinojauhe kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä sen verran, ettei se sulata rasvaa. Lisää se vatkaten taikinan sekaan. Kääntele vehnäjauhot vaarovasti taikinaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Älä taputtele aivan koko alalle, niin pohjasta ei tule liian littana. Paista 190 asteessa, kunnes pohja tuntuu kypsältä, muttei kuivalta. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Kuorrutus:

200 g maitosuklaata

1 ½ dl suolapähkinöitä

Paahda pähkinät kevyesti uunissa ja rouhi ne hieman piennemmäksi palasiksi. Sulata suklaa ja levitä tasaisesti pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle pähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti