Pohja:
290 g tummaa suklaata (noin 50%:sta)
190 g voita
265 g sokeria
4 munaa
1/4 tl suolaa
200 g vehnäjauhoja
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
22 kpl Domino-keksiä (käytin Rainbown vastaavia)
Koristeluun:
50 g valkoista suklaata
50 g tummaa suklaata
4. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi lisäysten välissä.
5. Siivilöi jauhot ja suola taikinaan. Sekoita massa tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen vähennä lämpöä 150 asteeseen. Anna paistua vielä 15 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon vuoan koosta ja siitä, kuinka kypsästä taikinasta pitää. Näillä ajoilla itse onnistuin melko hyvin.
7. Anna pohjan jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtynyt pohjalevy alustalle siten, että paistopinta tulee ylöspäin.
8. Hienonna Dominot joko monitoimikoneella tai veistellä hienoksi. En omista monitoimikonetta, joten tein käsipelillä. Palakoko jäi melko krouviksi, mutta hyvää oli silti. Monitoimikoneella saa hienompaa jauhetta aikaiseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Seosta saa vatkata melko paljon, jotta keksin täytteet ja tuorejuusto suolautuvat yhteen. Seos kuitenkin muuttuu tasaiseksi, kun tuorejuusto lämpenee vatkatessa huoneenlämpöiseksi. Voit toki olla viisampi kuin minä ja ottaa tuorejuuston huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
9. Tällaiselta kuorrute näyttää sekoituksen jälkeen. (Pahoittelen kuvan huonoa laatua)
10. Kuorrute levitetään pohjan päälle lastalla, veitsellä tai millä itse parhaaksi näkee. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään, jotta kuorrute kovettuu ja on helpompi leikata paloiksi.
11. Paloittele kakku (kuuma veisi helpottaa leikkaamista) ja kuorruta suklaalla. Itse toimin seuraavalla tavalla. Laitoin suklaan minigrippussiin. Sitten laitoin pussin lautasen päälle ja lämmitin mikrossa. Lämmitin minigrippussia vähän kerrallaan ja sekoittelin välillä. Kannattaa olla tarkkana ettei pussi sula, eli lämmitä hetki kerrallaan ja sekoittele välillä. Suklaan voi toki sulattaa vesihauteessa ja kaata sitten sulaneen suklaan minigrippussiin. Itse pidän mikrotaktiikasta, koska se säästää vaivaa ja energiaa. Lisäksi ei tule tiskiä.
oi oi,kyllä näyttää herkullisilta. suurena suklaan ystävänä nää mene emeillä kokeiluun mahdollisimman pian :)
VastaaPoistaja jos on ok,niin linkitän sut tohon blogspotin blogiini ,tulee käytyä täällä kuitenkin usein :)
VastaaPoistaTottakai on ok:)
VastaaPoistaoijoi....suklaan ystävä minäkin! Näyttävät hurjan hyviltä!!
VastaaPoistaTäällä on ihania reseptejä! Tämäkin menee kokeiluun ehdottomasti! :-)
VastaaPoistaOnpa mielenkiintoinen kuorrute. Tuota on kokeiltava joskus... :)
VastaaPoista