Ohje 1,8 litran vuokaan:
250 g voita
2 1/2 dl (220 g) sokeria
4 munaa
3 1/2 dl (225 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Mustikkaraita:
1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria
Tomusokeri-vesi-kuorrutus:
2 dl (120 g) tomusokeria
2 rkl sitruunan mehua
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Ota taikina 1/3 toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat ja sokeri ja lisää sose pienempään osaan kakkutaikinaan. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja se päälle mustikkataikina. Levitä loput vaaleasta taikinasta mustikkataikinan päälle. Kierrä veistä pari kierrosta kakkuvuoan ympäri, jotta tiikeriraidat syntyvät. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin tunnin aja tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle.
Ohje 1,0 litran vuokaan
190 g voita
2 dl (175 g) sokeria
3 munaa
2 3/4 dl (175 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vanilliinisokeria
Mustikkaraita:
3/4 dl jäisiä mustikoita
1 1/2 rkl sokeria
Tomusokeri-vesi-kuorrutus:
1 1/2 dl (90 g) tomusokeria
1 1/2 rkl sitruunan mehua
Aluksi vuokaan levitetään 1/2 vaaleasta taikinasta
Vaalean takinan päälle mustikkataikina
Veitsellä tehty siksakki kuvio näkyy tässä hyvin
Ja kaakku on uunissa. :) Kuorrutetta en taia viittiä tehä, jos vaikka joudun laittamaan osan pakastimeen. Nyt on semmonen uusien reseptien kokeilubuumi meneillään. :) Meil on rippijuhlat tulossa.
VastaaPoistaMukavaa, että valitsit tämän reseptin kokeiluun:)
PoistaTuli kivan erilainen, raikkaampi ku tavallinen tikru.
VastaaPoistaTällä tikrulla on siniset raidat :)
PoistaIhan mahtava idea! Pitää laittaa ohje korvan taakse :D
VastaaPoista