perjantai 18. heinäkuuta 2014

Mustikka-tiikerikakku

Mustikkakausi lähestyy ja tässä on hyvää vaihtelua perinteiseen mustikkapiirakkaa. Ei haittaa, vaikka mustikkasaalis jäisi pieneksi, sillä kakkuun ei hirveästi niitä tarvita. Alkuperäinen ohje on Pirkalta.

Ohje 1,8 litran vuokaan:
250 g voita
2 1/2 dl (220 g) sokeria
4 munaa
3 1/2 dl (225 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Mustikkaraita:
1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria

Tomusokeri-vesi-kuorrutus:
2 dl (120 g) tomusokeria
2 rkl sitruunan mehua

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.  Ota taikina 1/3 toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat ja sokeri ja lisää sose pienempään osaan kakkutaikinaan. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja se päälle mustikkataikina. Levitä loput vaaleasta taikinasta mustikkataikinan päälle. Kierrä veistä pari kierrosta kakkuvuoan ympäri, jotta tiikeriraidat syntyvät. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin tunnin aja tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Kumoa jäähtynyt kakku. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle.


Ohje 1,0 litran vuokaan
190 g voita
2 dl (175 g) sokeria
3 munaa
2 3/4 dl (175 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vanilliinisokeria

Mustikkaraita:
3/4 dl jäisiä mustikoita
1 1/2 rkl sokeria

Tomusokeri-vesi-kuorrutus:
1 1/2 dl (90 g) tomusokeria
1 1/2 rkl sitruunan mehua 

 
Aluksi vuokaan levitetään 1/2 vaaleasta taikinasta

 
Vaalean takinan päälle mustikkataikina

 
Veitsellä tehty siksakki kuvio näkyy tässä hyvin

5 kommenttia:

  1. Ja kaakku on uunissa. :) Kuorrutetta en taia viittiä tehä, jos vaikka joudun laittamaan osan pakastimeen. Nyt on semmonen uusien reseptien kokeilubuumi meneillään. :) Meil on rippijuhlat tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että valitsit tämän reseptin kokeiluun:)

      Poista
  2. Tuli kivan erilainen, raikkaampi ku tavallinen tikru.

    VastaaPoista
  3. Ihan mahtava idea! Pitää laittaa ohje korvan taakse :D

    VastaaPoista