perjantai 4. heinäkuuta 2014

Raparperikeikauskakku

Tämä kakku on alun perin tarkoitettu omenoilla tehtäväksi, mutta toimii myös raparpereillä vallan mainiosti. Irtopohjavuokaan tätä ei kannata tehdä, koska silloin pohjalle tuleva voi-sokeriseos valuu uuniin, kokeiltu on.

Vuoan pohjalle:
50 g voita
1 dl (70 g) fariinisokeria
1/2 - 1 tl kanelia
noin 3 keskikokoista raparperin vartta
Levilä voi tasaiseksi kerrokseksi  halk. 22-24 cm kakkuvuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri ja kaneli voikerroksen päälle. Viipaloi raparperit noin 2 cm paksuiksi palasiksi ja asettele ne pystyyn vuoan pohjalle.

Taikina:
150 g voita
2 dl (175 g) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl (160 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina raparperien päälle ja paista 175 asteessa alatasossa, kunnes pohja on saanut kullanruskean pinnan.

 
Vuoan pohjalle reilu kerros voita

 
Fariinisokeri ja kaneli voikerroksen päälle

 
Raparperit aseteltuna

 
Lopuksi taikina levitetään raparperien päälle

 
Kakku juuri uunista tulleena

 
Ja valmis kakku näyttää tältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti