Vuoan pohjalle:
50 g voita
1 dl (70 g) fariinisokeria
1/2 - 1 tl kanelia
noin 3 keskikokoista raparperin vartta
Levilä voi tasaiseksi kerrokseksi halk. 22-24 cm kakkuvuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri ja kaneli voikerroksen päälle. Viipaloi raparperit noin 2 cm paksuiksi palasiksi ja asettele ne pystyyn vuoan pohjalle.
Taikina:
150 g voita
2 dl (175 g) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl (160 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina raparperien päälle ja paista 175 asteessa alatasossa, kunnes pohja on saanut kullanruskean pinnan.
Vuoan pohjalle reilu kerros voita
Fariinisokeri ja kaneli voikerroksen päälle
Raparperit aseteltuna
Lopuksi taikina levitetään raparperien päälle
Kakku juuri uunista tulleena
Ja valmis kakku näyttää tältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti