Perustaikina
200 g voita
2 dl (175 g) sokeria
3 munaa
3 1/2 dl (230 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Banaanitaikinaan
2 pienehköä banaania (2 dl soseutettuna)
1 rkl sitruunamehua
Suklaataikinaan
1/2 dl vahvaa kahvia
2 rkl (11 g) kaakaojauhetta
Voitele ja jauhota 1,8 litran kakkuvuoka.Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vaahdottaen. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi nuolijan avulla.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joiukkoon sitruunanmehu. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi keskenään toisessa kulhossa. Lisää 1/3 kakkutaikinasta kaakaoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää banaanit jaljelle jääneeseen 2/3 taikinan joukkoon. Levitä taikinoita kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta kerrostus vaalealla taikinalla. Vedä veitsellä tai tikulla siksak-kuviota vuoan ympäri. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmassa tasossa vajaan tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsynyt keskeltäkin.
Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty
Ensimmäinen kerros taikinaa
,
Toinen kerros
Kolmas kerros
Neljäs kerros
Viides ja samalla viimeinen kerros
Paistettu kakku
Banaani ja suklaahan nyt pitäis sopia hyvin yhteen.
VastaaPoistaToi banoffeekääris on varmaan ihanaa. Olen syöny banoffee kakkua ja se vei kielen mennessään. Ite en oo arvannu alottaa, kun oon jotenkin vierastanu tota kondensoitua maitoa.
Kannattaa kokeilla kondensoitua maitoa, nyt kun sitä saa jo valmiiksi keitettynäkin :)
Poista