keskiviikko 13. elokuuta 2014

Banaani-tiikerikakku

Minulla oli muutama banaani tummumassa pöydällä, joten päätin hyödyntää ne tähän kakkuun. Banaani tuo mukavasti vaihtelua perustiikerikakkuun. Raidat eivät tällä kertaa onnistuneet, mutta makuunhan se ei onneksi vaikuta.

Perustaikina
200 g voita
2 dl (175 g) sokeria
3 munaa
3 1/2 dl (230 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Banaanitaikinaan
2 pienehköä banaania (2 dl soseutettuna)
1 rkl sitruunamehua

Suklaataikinaan
1/2 dl vahvaa kahvia
2 rkl (11 g) kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota 1,8 litran kakkuvuoka.Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vaahdottaen. Sekoita keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi nuolijan avulla.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joiukkoon sitruunanmehu. Sekoita kaakaojauhe ja kahvi keskenään toisessa kulhossa. Lisää 1/3 kakkutaikinasta kaakaoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää banaanit jaljelle jääneeseen 2/3 taikinan joukkoon. Levitä taikinoita kerroksittain vuokaan. Aloita ja lopeta kerrostus vaalealla taikinalla. Vedä veitsellä tai tikulla siksak-kuviota vuoan ympäri. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmassa tasossa vajaan tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsynyt keskeltäkin.
 
Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty

 
Ensimmäinen kerros taikinaa

,
Toinen kerros

 
Kolmas kerros

 
Neljäs kerros

 
Viides ja samalla viimeinen kerros

 
Paistettu kakku

2 kommenttia:

  1. Banaani ja suklaahan nyt pitäis sopia hyvin yhteen.
    Toi banoffeekääris on varmaan ihanaa. Olen syöny banoffee kakkua ja se vei kielen mennessään. Ite en oo arvannu alottaa, kun oon jotenkin vierastanu tota kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kondensoitua maitoa, nyt kun sitä saa jo valmiiksi keitettynäkin :)

      Poista