torstai 11. syyskuuta 2014

Mustikkamasariinit


Masariinit on erittäin herkullisia leivonnaisia, joissa yhdistyy murotaikinapohja ja mantelinen kakkutaikina. Tein nämä normaalia suuremmalla muffinipellillä, joten ohjeesta tuli ainoastaan kahdeksan masariinia. Nämä ei ole hirvittävän makeita ja lisukkeeksi sopii tetenkin vaniljajäätelö tai -kastike. Alkuperäinen ohje täällä.
Pohjataikina
100 g voita 
1/2 dl (45 g) sokeria  
1 kananmuna 
3 1/2 dl (230 g) vehnäjauhoja  
1/2 tl leivinjauhetta 
Täyte
50 g voita
1 dl (88 g) sokeria
1 dl (50 g) mantelijauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl (35 g) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl (200 g) pakastemustikoita
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. 
2. Painele taikina muffinipellin syvennyksiin ja reunoille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin. 
3. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri, mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. 
4. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauheseos.
5. Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.  
6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla.

 
Taikina paineltuna muffinivuoan syvennyksiin

 
Mustikat ripoteltu taikinan päälle

Lopuksi mantelitäyte lusikoidaan mustikoiden päälle

 
Valmiit masariinit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti