Pohja:
125 g voita
1/2 dl (45 g) sokeria
1 keltuainen
3 1/2 dl (230 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Työstä taikina yhtenäiseksi palloksi käsin. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja asettele se 22,5 cm piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja vuoraa pohja foliolla. Esipaista 200 asteisen uunin alatasossa 10 minuuttia.
Täyte:
400 g keltaista kurpitsaa
1 rkl voita
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 valkuainen
1 kananmuna
1 tl kanelia
Poista kurpitsasta kuori ja pehmeä sisusta. Paloitte ja paista voin kanssa pienellä lämmöllä, kunnes palat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi seokseksi ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon muut ainekset ja kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa alatasossa noin 40 minuuttia.
Kurpitsasose |
Valmis piirakka |
Voi miten herkullisia leipomuksia täältä taas löytyy! Tässähän iskee herkku-nälkä =)
VastaaPoistaJa nyt menen heti paikalla lisäämään sinut linkkilistalleni, ettei yksikään päivityksesi meni ohi!
Kiitos:) Minäkin päivitin uuden blogger -osoitteesi linkkilistaani.
PoistaNo jopas, en ole ikinä tehnyt mitään kurpitsasta. Tätä voiskin kokeilla, näyttää ainakin tosi hyvältä. Kurpitsasta tosiaan tulee mieleen muumit :) Minä myös lisään sut linkkilistalleni :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla kurpitsaa myös leivonnassa:)
Poista