maanantai 10. marraskuuta 2014

Kanelikierteet (cinnamon buns)

Meni monta vuotta etten leiponut ollenkaan pullaa, mutta jostain syystä olen viimeaikoina innostunut niitä leipomaan. Tällä kertaa tein kanelikierteitä tuorejuustokuorrutuksella, jota amerikkalaiset suosivat cinnamon buns -leivonnaisissaan. Hyviä olivat, yllätys, yllätys.

Kanelikierteet (24 kpl)

Pullataikina:
2 1/2 dl (250 g) maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3/4 dl (65 g) sokeria
1 kananmuna
7 - 8 dl (450-500 g) vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3/4 - 1 tl suolaa
100 g voita

Täyte:
75 g voita
1 1/2 dl (115 g) ruokokidesokeria (fariinisokeri käy myös)
1 tl kanelia

Kuorrutus:
20 g pehmeää voita
75 g tuorejuustoa (käytin vaniljatuorejuustoa)
1 1/2 rkl maitoa tai kermaa
3/4 dl (45 g) tomusokeria
(vanilja-aromia)

Valmista pullataikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikinaa kahteen osaan ja kaulitse 29*37 cm levyiksi (voit myös kaulita yhden 29*74 cm levyn, jos omistat suuremman kaulitsemis alustan). 
Valmista täyte sekoittamalla huoneenlämpöiset ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte tasaisesti kaulittujen pullalevyjen pinnalle. Kääri levyt tiukaksi rullaksi ja leikkaa kummastakin pötköstä 12 palaa. Anna kanelikierteiden kohota vähintään 1 tunnin ajan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Itse tykkään vaahdottaa kananmunan sähkövatkaimella ilmavaksi, koska silloin sitä on helpompi sivellä. Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus sekoittamalla huoneenlämpöiset raaka-aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Laita kuorrutus minigrip-pussiin ja pursota jäähtyneiden pullien pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti