torstai 13. marraskuuta 2014

Mamman mustikkapiirakka

Tämä mustikkapiirakkaohje on napattu Ei makeaa mahan täydeltä blogista. Sen verran muuttelin reseptiä, että osan jauhoista korvasin grahamjauhoilla ja täytteessä käytin kermaviilin sijasta creme fraishea. En ole mikään täysjyväintoilija, mutta suosittelen kyllä käyttämään grahamjauhoja, sillä ne toimivat erittäin hyvin melko rasvaisessa ja makeassa pohjassa.

Pohja:
150 g voita
1 3/4 dl (155 g) sokeria
1 kananmuna
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk (200 g) creme fraishea
3 dl mustikoita
1 kananmuna
1/2 dl (45 g) sokeria
2 tl vanilijasokeria
 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja viimeisenä jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Asettele leivinpaperi suorakaiteen muotoisen vuoan (24,5 cm * 28,5 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuoan pohjalle. Lisää päälle mustikat. Sekoita muut täytteen aineet kulhossa lusikalla ja kaada lopuksi piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 min.
Piirakka ennen paistamista

Piirakka paiston jälkeen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti