perjantai 31. heinäkuuta 2015

Rasberry cookiedough cupcakes (12-14 kpl)

 
Oli pakko laittaa nimi englanniksi, koska se kuulostaa paremmalta kuin suomeksi väännettynä :) Elikkäs vadelmamuffinsseja keksitaikina päällisellä. Erittäin toimiva resepti, jonka elementit on otettu eri ohjeista (muffinssitaikinan ohje täältä). Muffinssien päälle tuleva muru on erilainen kuin murupäälliset yleensä, sillä lisäsin taikinaan myös kananmunaa, joka tekee koostumuksesta pehmeämmän ja keksitaikinaa muistuttavan. Laitoin jokaiseen muffinssiin kolme vadelmaa ja ensi kerralla voisi kokeilla laittaa muutaman marjan enemmänkin. Keksitaikina päällä imee mukavasti vadelmista paiston aikana irtoavaa nestettä ja toimii ikään kuin sienenä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, ovat superhyviä!

Muffinssitaikina
95 g voita
100 g sokeria
65 g ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
80 g kananmunaa
195 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
110 g maitoa
120 g vadelmia

Keksitaikina
75 g vehnäjauhoja
30 g sokeria
35 g ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
20 g kananmunaa

Valmista keksitaikina
Nypi jauhot, sokerit ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunaa ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan muffinssitaikinan valmistuksen ajaksi.

Valmista muffinssitaikina
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuokeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunaa koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja huoneenlämpöistä maitoa. Kaada taikina muffinivuokiin ja painele muutama (3) vadelma kevyesti pinnalle. Ota keksitaikina jääkaapista ja murustele sitä muffinssien pinnalle (keksitaikinaa saattaa jäädä jonkin verran yli). Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.



8 kommenttia: