keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Maailman paras porkkanakakku

Porkkanoiden sesonki alkaa olla parhaimmillaan, joten mikä olisikaan parempi syy leipoa porkkanakakkua. Erilaisia porkkanakakkuohjeita löytyy blogistani varmaan kymmenen, mutta eihän niitä koskaan voi olla liikaa. Tämän bongasin Focus on Fashion -blogista. Maku oli, kuten olettaa sopii, erittäin hyvä. Kuorrutetta oli mukavan runsaasti suhteessa pohjaan :) Pohjaan ei tullut tällä kertaa mitään erikoisherkkua, kuten mantelirouhettea tai jauhetta vaan ihan basicina mentiin. Sitä en osaa sanoa, onko tämä aivan maailman parasta porkkanakakkua, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl (265 g) sokeria
3 dl (195 g) vehnäjauhioja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta (hienoimmalla terällä raastettuna)
150 g voita

Kuorrutus:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl (180 g) tomusokeria

Valmista pohja
Vuoraa 24 cm*24 cm uunivuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi), porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.

Valmista kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöiset voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

12 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä paloja! Oikein paksulti kuorrutettakin ;)

    VastaaPoista
  2. Nam, tosi hyvännäköisiä! Ihanan korkeita paloja! (:
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  3. Ihan herkulta vaikuttaa. Aion testata.
    Ihan ei ole perinteinen, mutta sitä et nyt varmaan ajatellutkaan, kun kokeilit löytämääsi reseptiä.
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    P.S. Olet tervetullut syyskisailuun, mikäli kiinnostaa ja aikasi sallii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Mukava kuulla, että aiot testata tätä :) Täytyypä käydä kurkkaamassa.

      Poista
  4. Porkkanakakku on aina hyvää ja nyt syksyllä, kun porkkanat on ihanan maukkaita ja mehukkaita, on ihan paras aika tehdä sitä. Looking good :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakkuun menee tosiaan vähän nahistuneemmatkin yksilöt. Ensimmäiset kesäporkkanat on aina vähän pettymys, kun ne ei maistu vielä oikein miltään. Nyt alkaa olla se aika, kun ne ovat makeimmillaan :)

      Poista
  5. Tässä yhtenä päivänä ajattelinkin, että pitänee tehdä porkkanakakkua :) Jospa kokeilis tätä, onko yhtä hyvää kuin minun reseptillä ,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän on paras aika porkkanakakun tekoon. Minullakin on omat suosikkiporkkanakakkureseptini, mutta aina välillä on kiva kokeilla jotain uutta :)

      Poista
    2. Porkkanapiirakkani löytyy http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/11/porkkanapiirakka.html :)

      Poista