Porkkanoiden sesonki alkaa olla parhaimmillaan, joten mikä olisikaan parempi syy leipoa porkkanakakkua. Erilaisia porkkanakakkuohjeita löytyy blogistani varmaan kymmenen, mutta eihän niitä koskaan voi olla liikaa. Tämän bongasin Focus on Fashion -blogista. Maku oli, kuten olettaa sopii, erittäin hyvä. Kuorrutetta oli mukavan runsaasti suhteessa pohjaan :) Pohjaan ei tullut tällä kertaa mitään erikoisherkkua, kuten mantelirouhettea tai jauhetta vaan ihan basicina mentiin. Sitä en osaa sanoa, onko tämä aivan maailman parasta porkkanakakkua, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista!
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl (265 g) sokeria
3 dl (195 g) vehnäjauhioja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta (hienoimmalla terällä raastettuna)
150 g voita
Kuorrutus:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl (180 g) tomusokeria
Valmista pohja
Vuoraa 24 cm*24 cm uunivuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi), porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.
Valmista kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöiset voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Ihanan näköisiä paloja! Oikein paksulti kuorrutettakin ;)
VastaaPoistaKiitos :) More is more!
PoistaNam, tosi hyvännäköisiä! Ihanan korkeita paloja! (:
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos :)
PoistaIhan herkulta vaikuttaa. Aion testata.
VastaaPoistaIhan ei ole perinteinen, mutta sitä et nyt varmaan ajatellutkaan, kun kokeilit löytämääsi reseptiä.
Terkuin n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
P.S. Olet tervetullut syyskisailuun, mikäli kiinnostaa ja aikasi sallii!
Kiitos :D Mukava kuulla, että aiot testata tätä :) Täytyypä käydä kurkkaamassa.
PoistaPorkkanakakku on aina hyvää ja nyt syksyllä, kun porkkanat on ihanan maukkaita ja mehukkaita, on ihan paras aika tehdä sitä. Looking good :)
VastaaPoistaPorkkanakakkuun menee tosiaan vähän nahistuneemmatkin yksilöt. Ensimmäiset kesäporkkanat on aina vähän pettymys, kun ne ei maistu vielä oikein miltään. Nyt alkaa olla se aika, kun ne ovat makeimmillaan :)
PoistaTässä yhtenä päivänä ajattelinkin, että pitänee tehdä porkkanakakkua :) Jospa kokeilis tätä, onko yhtä hyvää kuin minun reseptillä ,D
VastaaPoistaNythän on paras aika porkkanakakun tekoon. Minullakin on omat suosikkiporkkanakakkureseptini, mutta aina välillä on kiva kokeilla jotain uutta :)
PoistaPorkkanapiirakkani löytyy http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/11/porkkanapiirakka.html :)
PoistaKiva, kun testasit. :)
Poista