maanantai 21. syyskuuta 2015

Omenapiirakkamuffinssit

Omenoiden satokausi on tällä hetkellä käynnissä ja vaikka meidän puista ei tänä vuonna satoa tuholaisten myötä tullutkaan, on syksyllä silti aina päästävä kokeilemaan erilaisia omenaleivonnaisia.Viikonloppuna leivoin omenapiirakka (ei tullut niin hyvää, että olisi blogiin asti päätynyt) ja näitä omenamuffinsseja. Ohje oli päätynyt to do -listalleni Lunni leipoo -blogista. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kuorrutetta, mutta mielestäni hyvässä muffinssissa/cupcakessa on aina kuorrute. Tällä kertaa sovelsin päästäni tuorejuusto-tomusokerikuorruteen. Tavoitteena oli saada aikaan samantapainen makumaailma kuin mitä cinnamon bunsien kuorrutteessa on. Lopuksi vielä pursotin pinnalle suklaaraitoja, koska lopputulos olisi ollut muuten melko alastoman näköinen. Hyviä olivat ja omenoiden maku pääsi parhaimmin esiin, kun muffinssit tarjoili huoneenlämpöisinä...vaniljajäätelön kera.

Muffinssitaikina (17 kpl):
4 1/2 dl (290 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl (175 g) sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
2 kananmunaa
2 dl maitoa
175 g voita sulatettuna

Omenat:
2 omenaa (a 140 g)
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
1 rkl kanelia

Kuorrutus:
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl (75 g) tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

Suklaapursotukset:
25 g nutellaa
25 g tummaa suklaata

Valmista muffinssit
 Ota munat ja maito hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko omena pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keskilämmöllä fariinisokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes omenat ovat selvästi karamellisoituneet ja pannulla on sitkeää sokeri-voilientä.

Valmistele 12-koloinen muffinivuoka asettamalla koloihin paperivuoat. Sekoita yhdessä kulhossa keskenään munat, maito ja jäähtynyt voisula. Lisää myös omenakuutiot.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, muskottipähkinä ja sokeri. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Lusikoi taikinaa paperivuokiin melkein täyteen.

Paista muffineita uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Valmista kuorrutus
Vatkaa huoneenlämpöiset ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle.

Laita nutella ja suklaa minigrip-pussiin ja kuumenna mikrossa täydellä teholla vähän aikaa kerrallaan. Leikkkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota muffinssien pinnalle ohuita raitoja.

Tarjoile muffinssit huoneenlämpöisinä jäätelön kera tai sellaisinaan. Myös vaniljakastike käy hyvin omenapiirakkahengessä.

7 kommenttia:

  1. Ovatpa hyvän kuuloiset, pitää kokeilla! Ensin ihmettelin, että miten nämä ovat omenamuffinsit, kun aineksissa ei omenaa mainita. Tuolla tekovaiheessa mainitaan :) Kuinka paljon meni omenaa ja fariinisokeria? Meidänkin omenat ovat pihlajanmarjakoin syömiä suurimmaksi osaksi ja yksi puu on melkein tyhjä omenista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun huomautit. Nyt on lisätty määrät. Pahuksen koit minkä tekivät >=(

      Poista
  2. Nam, näyttävät kyllä tosi herkullisilta! Kivan simppeli koristelu! (:
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ole mikään suuri näpertelyn ystävä, joten koristelu on yleensä melko basic -linjaa.

      Poista
  3. Sama täällä... omenoita on paljon vaan niin myös matoja :(
    Herkullisia muffinsseja! Jeps, kuorrutus pitää olla! :)
    PS. Kyllä se perinteinen kinuskikakkukin tuli tehtyä ;) Taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä muffinsseissa oli kyllä suuri ero tarjoiliko huoneenlämpöisenä vai jääkaappikylmänä. Huoneenlämpöisenä oli nimittäin monin kerroin paremman makuisia.

      Poista