sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake



Suola Karamelli Juustokakkua on leivottu ja kehuttu niin monessa blogissa, että pakkohan se oli minunkin viimein testata. Ensiksi täytyy sanoa, että vaikka juustokakun nimi kalskahtaa hieman vaikealta, ei itse ohje sitä ole. Paistettu juustokakku ilman liivatetta syntyy käden käänteessä ilman monimutkaisia työvaiheita. Juustokakussa kolme elementtiä nivoutuu yhteen luoden täydellisen harmoonisen kokonaisuuden. Rapsakkaa Digestive-keksipohjaa täydentää kermaisen pehmeä tuorejuustotäyte ja makean suolainen kinuskikerros.

Hieman kuitenkin poikkesin alkuperäisestä ohjeesta jättämällä täytteeseen tulevan suolan pois, koska maustamattomassa tuorejuustossa on aina pieni suolainen vivahde, mikä mielestäni riittää hyvin makuja korostamaan. Kinuskia puolestaan keittelin hieman enemmän, siten että sain koko kuohukermapurkin kulumaan. Eikä tullut ollenkaan liian paksu kerros. :)

Tämä ohje menee itselläni isoilla kirjaimilla suosikkileivonnaisten listalle. Tulen tekemään jatkossakin, ja varmasti useita kertoja! Ensimmäinen kommentti, minkä makuraadilta sain oli "mitä tämä on?!". Vastauksena voisi sanoa - Täydellinen juustokakku, jossa kaikki palaset on kohdillaan. :)  Kannattaa käydä lukaisemassa myös Kakkuviikarin ja Kanelitytön blogeista postaukset tästä herkusta. :)

Pohja: 
170 g Digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
¼ dl (85 g) fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
sormisuolaa

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele halk. 23 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja hieman jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi noin parin minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Valmista kinuski keittämällä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle. Jos pisara pitää muotonsa, kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.



16 kommenttia:

  1. Ai että mikä herkku ohje!
    Kiitos! Tätäkin täytyy jossain kohtaa testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on varmaan parasta juustokakkua, mitä olen maistanut! Suosittelen lämpöisästi testaamaan :D

      Poista
  2. Ai että, varmasti hyvää! Tuo suolainen kinuski on niin syntisen hyvää!
    Kivaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, super hyvää suorastaan! Suola korostaa todella hyvin kinuskin pehmeän makeaa makua. Kiitos samoin! :)

      Poista
  3. Nam! Ei varmaankaan kaduta yhtään, että kokeilit viimein 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vähän kaduttaa, kerran jälkeen on jo koukussa :D

      Poista
  4. Apua! Tää näyttää niin hyvältä. Pitää kokeilla ja pian! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä testata, ei tämä suotta ole kehuttu niin monessa blogissa :D

      Poista
  5. oivoi sentään kun on maukkaan näköinen! Pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta on kyllä! Kannattaa ehdottomasti testata :D

      Poista
  6. Tämä olikin hyvää. Katosi pöydästä niin nopeasti että pitänee tehdä toinenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäsit! :) Tämä todellakin katoaa nopeasti kahvipöydästä :D

      Poista
  7. Voi hitsi! Tätä mä jo kuolasin instagramin puolella ja vielä piti tulla tännekin katsomaan :D Pakko tehdä joku päivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on kyllä moni kehunut. Jotenkin kaikki palaset on vaan kohdillaan. Maku, rakenne, kaikki :)

      Poista